Arrestatie na vondst hennepstekkerij

Toegevoegd: 10-01-2018, 14.21 uur - Update: 10-01-2018, 15.21 uur

Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - De politie heeft woensdag in Sint Philipsland iemand aangehouden nadat een hennepstekkerij was ontdekt.

De stekkerij bevond zich in een hoekwoning aan de Deldensestraat. De politie betrad vanochtend het pand en een 35-jarige man die op dat moment aanwezig was werd aangehouden. Politiemensen doorzochten vervolgens de woning, een garage en een personenauto.

In de woning stonden volgens de politie in totaal 46 hennepplanten en 700 tot 800 stekjes. In het huis werd ook nog eens 1.300 gram hennep aangetroffen die verstopt was in zakken. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om de hennepstekjes weg te halen. Ook enkele 'moederplanten' zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook verschillende materialen die bij de kweek werden gebruikt zijn opgeruimd.

De politie kwam de kweker op het spoor na een anonieme tip. Volgens de politie lag het elektriciteitsverbruik ver boven het normale huishoudelijk gebruik. Er was geen sprake van diefstal van stroom.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
André (10-1-2018 om 19:14)
Het is de zoveelste keer al dat deze gast betrapt wordt met wietkweek, wordt tijd dat ze die gast terugsturen naar land van herkomst.