Weerbericht:
Wisselend bewolkt, in de middag enkele onweersbuien. Vrijdag opnieuw buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in flatgebouw Jan van Brakelstraat Goes

Toegevoegd: 05-09-2006, 01.55 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

GOES - In Jan van Brakelstraat in Goes-West heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand gewoed.

De brand brak rond tien voor half twee 's nachts uit in een flatgebouw aan de straat. Op het moment dat de brand uitbrak waren er meerdere mensen in het gebouw aanwezig. In totaal werden vijftien mensen.

Lange tijd was niet duidelijk of en hoeveel mensen er nog in het brandende gebouw waren. Zodoende kondigde de Hoofd Officier Van Dienst een GRIP 1 situatie af. Dit houdt in dat er een speciaal coördinatieteam wordt gevormd.

In totaal werden vijftien mensen geëvacueerd. Met de Goese ladderwagen werden mensen aan de voorzijde van het gebouw gered en met een ander voertuig werden ook mensen aan de achterzijde van het pand gered.

Toen de brandweer de brandende ruimten kon betreden werd pas duidelijk dat niemand zich meer in het pand bevond. Wel werden nog enkele huisdieren aangetroffen. Over hun toestand is niets bekend.

Bij de brand is te minste één persoon gewond geraakt. Dit slachtoffer is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Over de toestand van de gewonde is niets bekend. Het slachtoffer zou van drie hoog naar beneden zijn gesprongen.

Bij de brand zijn onder meer  diverse blusvoertuigen, twee ladderwagens en een verbindings-/commandowagen ingezet. Ook werden enkele ambulances ingezet. Een mobiel medisch team is gealarmeerd, maar voor zover bekend niet ter plaatse geweest.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750