Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 275 km

OM wil drugshandelaar de cel in

Toegevoegd: 15-01-2018, 19.16 uur
OM wil drugshandelaar de cel in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 53-jarige A. van L. uit Hulst is maandag in Middelburg een celstraf van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Van L., die heeft bekend, wordt ervan verdacht op 25 april van dit jaar in het bezit te zijn geweest van 93 kilo hennep en dertien kilo hasj.


Justitie kwam de Hulstenaar op het spoor naar aanleiding van meldingen aan de Criminele Inlichtingen Dienst. Een opgegeven adres in Kapellebrug werd geobserveerd en toen het bij het keukenraam ook nog eens flink naar hasj rook en een man twee tassen met inhoud naar een auto zeulde, volgde er een inval.

In de woning en in de auto werd in totaal die ruim honderd kilo softdrugs aangetroffen. Tijdens de behandeling van zijn zaak zei Van L. vooruit te zijn gelopen op de beslissing van de Eerste Kamer in de verwachting dat de teelt en handel in softdrugs gelegaliseerd zou worden.

Van L. had zich opgeworpen als tussenhandelaar in de levering van softdrugs aan coffeeshops met klanten in Terneuzen, Goes en Vlissingen, en meende met zijn activiteiten ook te kunnen participeren in het project '' Telen onder toezicht'. De uitspraak is op 29 januari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren