Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Celstraf geëist voor ontucht met meisje (6)

Toegevoegd: 15-01-2018, 19.21 uur
Celstraf geëist voor ontucht met meisje (6)
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 39-jarige Middelburger M. de W. zou volgens officier van justitie Wilfried Suijkerbuijk zes maanden achter de tralies moeten en als stok achter de deur een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd moeten krijgen.


Verder wil de aanklager dat De W. - naast een proeftijd van drie jaar - zich moet laten behandelen. De W. wordt ervan verdacht tussen 12 mei en 1 juni van dit jaar het zesjarige dochtertje van een vriend ontuchtig te hebben betast door (weliswaar over haar kleding) over haar schaamstreek te strijken.

Het gedrag viel op toen De W. op een feestje op een bank in de kamer het meisje zat te strelen. Er werden onopvallend met de smartphone filmpjes van zijn gedrag gemaakt en de moeder van het meisje deed aangifte.

Dat hij ook onder haar kleding haar vagina had betast, zoals het meisje had verklaarde, kon volgens de officier niet worden bewezen. De gedragsdeskundigen oordeelden dat De W. leed aan een pedofiele stoornis.

De W. zelf zei daarover; ,,Ik weet hoe de ouders zich voelen. Ik heb zelf ook een dochter. Het is alsof in buiten mezelf treed.'' De W. is in Engeland eerder veroordeeld voor het bezit van grooming, kinderporno en het land uitgezet. Alleen had de Engelse justitie nagelaten de Nederlandse collega's te verwittigen van zijn komst.

De uitspraak is op 29 januari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rk (17-1-2018 om 12:19)
Afschuwelijk verhaal. Wat ik echter niet begrijp is dat de ouders een filmpje maakten toen het speelde. hebben zij die viespeuk toch zijn gang laten gaan?
Nina (16-1-2018 om 13:16)
Hoe is het toch mogelijk dat dit soort roofdieren er met zulke lage straffen vanaf komen? Van mij mogen ze net als bij een valse hond een spuitje krijgen
ger (16-1-2018 om 08:43)
Zulke rotlui leren het nooit af, wordt als een soort ziekte afgedaan maar deze is niet te behandelen. Zulke rotlui moeten voor altijd van de straat zoniet dan zal de lijst van slachtoffers alleen maar groter worden.
jorgen schillemans (16-1-2018 om 07:55)
6 maanden??? Zijn ze niet mis moet dat niet zes jaar zijn
wim (16-1-2018 om 06:55)
Wat een verschikkele ziekte bij zo,n man om op die manier zelfs met kinderen als meisjes om te gaan zeer erg voor de persoon zelf als zo ook van de kinderen ik hoop door de straf die hij nog moet ondergaan voldoende mag wezen.
Cookie-instellingen beheren