Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 228 km

Verdachte ongeluk Langevieleweg vrijgelaten

Toegevoegd: 15-01-2018, 19.30 uur
Het ongeval op de Langevieleweg in oktober vorig jaar.
Het ongeval op de Langevieleweg in oktober vorig jaar.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 47-jarige Roosendaler M. J. die ervan verdacht wordt op 13 oktober een zwaar ongeval te hebben veroorzaakt op de Langevieleweg in Middelburg mag zijn proces in vrijheid afwachten.


De rechtbank in Middelburg heeft dat maandag tijdens een pro forma-zitting op verzoek van diens raadsman A. Cambier beslist. De rechtbank baseert zich daarmee op het advies van de gedragsdeskundige die het herhalingsgevaar als laag heeft ingeschat en art. 5 van het EVRM (Europees Verdrag Van de Rechten van de Mens), dat stelt dat in principe iedere verdachte zijn berechting in vrijheid mag afwachten. Door die conclusie van de psycholoog komt de grond, onder andere herhalingsgevaar, te vervallen.

Op de bewuste dag verkeerde J. onder invloed van drank en schepte met zijn auto een 41-jarige man en zijn zoontje van 6 jaar. De man zou de hard en roekeloos hebben gereden, gevaarlijk hebben ingehaald en zijn aandacht niet voldoende op de weg hebben gehouden.

Volgende week komt het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) naar Middelburg om een en ander te onderzoeken, zoals proeven met betrekking tot de gereden snelheid. Ook worden er indien mogelijk en nodig botsproevengedaan. Ook is het nog wachten op medische informatie over de toestand van de vader.

Voor 5 april staat er weer een zogeheten pro forma-zitting op de agenda.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
PIPPA (20-1-2018 om 12:40)
Bij dronken achter het stuur levenslang rijbewijs intrekken,zulke mensen horen niet op de weg! Kijk maar eens hoeveel ellende ze veroorzaken! Zeker ook bij nabestaanden! Ik vind het heel vreemd dat men er zo gemakkelijk van af komt.Maar we hebben een nieuwe minister, Cora ,misschien kan zij eens de wetten van het wegverkeer, en dan zeker de misstanden daarin, bekijken !!
bram goeree (18-1-2018 om 18:10)
maar hopen dat het met de slachtoffers weer helemaal goed komt want dat is het belangrijkste .en wat de ''dader'' betreft oke hij mag dan zijn vonnis in vrijheid afwachten maar ik vind dat hij zijn rijbewijs levenslang kwijt moet zijn en daar bovenop een celstraf en een forse schade vergoeding voor de slachtoffers .
Kaat (17-1-2018 om 15:27)
Rechten van de mens?? Serieus Meneer stapt dronken in zn auto en rijd knetterhard in op twee mensen Waar waren de rechten van mees en jeppe die avons
Goesenaar (16-1-2018 om 17:35)
Aan onderstaande berichten heb ik niets toe te voegen. Enkel wens ik de fam. veel sterkte toe.
Nel (16-1-2018 om 15:50)
Forensisch instituut, botsproeven???!!! Gereden snelheid? is nu nog niet duidelijk hoe hard die botsing was en welke gevolgen die botsing heeft?? Zijn ze helemaal niet eer goed in dit land? Als je dit leest over die flauwekul zoals net genoemd zou je haast gaan denken dat het allemaal niet zo heftig was en dat dat nog eens uitgezocht gaat worden.De vader ligt nota bene nog steeds in het ziekenhuis. En of het allemaal weer goed komt met hem?? Het lijkt verdorie wel of het niet geloofd wordt !!!!
Henk Hopjes (16-1-2018 om 14:24)
Als er geen vluchtrisico is, mag men in een vrij land - zoals Nederland - hun proces afwachten in vrijheid. Immers is de verdachte een verdachte en nog geen veroordeelde. Tegen degenen die vinden dat mensenrechten niet universeel zijn wil ik ze graag wijzen op de vele landen die deze niet hebben, en ze vragen of het daar beter vinden dan hier. Overigens twijfel ik er niet over dat de verdachte veroordeeld zal worden, wat ook niet meer dan terecht zal zijn.
Cookie-instellingen beheren