Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 41 km

Oosterscheldekering en Zeelandbrug dicht

Toegevoegd: 18-01-2018, 09.10 uur - Update: 18-01-2018, 09.24 uur
Oosterscheldekering en Zeelandbrug dicht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Vanwege de zware storm is de Oosterscheldekering tot 11.00 uur gesloten voor het verkeer. De Zeelandbrug is ook dicht, maar dan vanwege een ongeval.


Volgens de verkeersdienst van Rijkswaterstaat is de Oosterscheldekering (N57) sinds 09.00 uur dicht. Verkeer moet omrijden via de Zeelandbrug. Dat is op dit moment echter onmogelijk omdat daar een ongeval is gebeurd. Rond 09.00 uur is volgens de politie een bedrijfsauto gekanteld. De brandweer is opgeroepen voor een melding van mogelijke beknelling.

Vanwege de storm heeft het KNMI code oranje afgekondigd. In de ochtend en eerste helft van de middag zijn overal zware windstoten mogelijk van 80-100 km/u. Tussen 9.00 uur en 14.00 uur wordt de piek in de wind verwacht. Op veel plaatsen kunnen dan zeer zware windstoten voorkomen van 100-120 km/u, aan zee mogelijk 130 km/h. In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk in kracht af. De wind komt uit west tot noordwest.

De Veiligheidsregio geeft inmiddels de volgende tips:
- Zorg dat ramen en deuren dicht zijn, vooral aan de kant van het huis waar de wind op staat. Zet eventuele luiken goed vast.
- Haal tuinmeubelen of andere losse objecten die buiten staan, naar binnen of zet ze goed vast.
- Zet je auto op een veilige plek: uit de wind en uit de buurt van bomen en schuttingen.
- Schuil bij regen niet onder bomen of nabij huizen vanwege risico op vallende takken, dakpannen of andere objecten.
- Ben je met de auto onderweg? Vermijd dan zoveel mogelijk dammen en bruggen. Luister naar de verkeersinformatie op Omroep Zeeland. De Oosterscheldekering is tussen 09.00 en 11.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Later meer


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren