Misbruikzaak tegen vader uitgesteld

Toegevoegd: 18-01-2018, 21.58 uur

Misbruikzaak tegen vader uitgesteld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft de zaak tegen de 47-jarige C. B. uit Zierikzee, die momenteel in Waalwijk woont, aangehouden. De man wordt ervan verdacht diverse periodes in 2011 en 2013 zijn dochters seksueel te hebben misbruikt.

De meisjes waren toen het vermeende misbruik begon vier en acht jaar. De raadsman van B. wil dat de verklaringen van de meisjes op hun waarheidsgehalte worden onderzocht. Verder is hij van mening dat de moeder van de meisjes de zaak groter maakt dan die is en dat zij haar dochters heeft gestimuleerd om hun vader - na een niet zo plezierig verlopen echtscheiding - een hak te zetten.

B. beroept zich vooralsnog op zijn zwijgrecht. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (19-1-2018 om 09:12)
Het misbruik is al erg maar zoals je vaak leest worden de verklaringen altijd in een soortje ongeloof geduwd wat de kwetsbare kinderen nog verder in de put duwt. Zeker geld dat het bekeken moet worden maar de daders worden teveel beschermd en komen helaas altijd met een te lage straf weg. Na onderzoeken van de laatste tijd blijkt dat 1 op 2 vrouwen ongewenst benaderd zijn door mannen, en dat verandert niet als je de daders (vaak mannen) niet echt straft.