Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Man veroordeeld in 30 jaar oude zedenzaak

Toegevoegd: 18-01-2018, 22.02 uur
Man veroordeeld in 30 jaar oude zedenzaak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 71-jarige J. B. uit Aardenburg na een eis van drie jaar, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 maanden. Ook moet hij een schadevergoeding betalen.


De Aardenburger werd ervan verdacht zijn inmiddels 41-jarige dochter dertig jaar geleden seksueel te hebben misbruikt. Toen de incestueuze handelingen begonnen was zij vijf jaar. Zeven jaar later stopte hij daarmee. Tijdens de behandeling van zijn zaak zei B. dat hij zich niet veel meer kon herinneren. Bij de politie had hij echter verklaard dat met allebei zijn dochters onder de douche ging en dat hij zijn handen niet had kunnen thuishouden.

De incestzaak tegen zijn tweede dochter was echter verjaard. Haar verklaring kon echter nog wel als zogeheten steunbewijs tegen hem in de zaak van haar zus worden gebruikt. De raadsman van B. heeft aangekondigd in hoger beroep te zullen gaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (19-1-2018 om 09:16)
Hier is wederom de straf veel te laag, en dan nog zo'n aasgier van een advocaat die in hoger beroep wil gaan. Als je een overtreding begaat krijg je straf doe je die 10 keer dan krijg je 10 straffen zo moeten de verkrachtingen ook bekeken worden dus 100 x verkracht is 100 x 28 mnd gewoon levenslang dus zodat die rotlui geen andere slachtoffers kunnen maken.
Cookie-instellingen beheren