Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Jongen opgepakt met taser in café Goes

Toegevoegd: 21-01-2018, 10.44 uur
Jongen opgepakt met taser in café Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - In een horecagelegenheid in Goes is in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige Goesenaar betrapt toen hij een stroomstootwapen liet zien. De jongen is aangehouden.


Een medewerker van de kroeg zag omstreeks 02.00 uur dat de jongen een taser uit zijn zak haalde en deze ook aanzette. Hij heeft de politie gebeld en agenten hielden de jongen aan wegens verboden wapenbezit.

De jongen is vervolgens overgebracht naar een politiecellencomplex en hij zit daar nog vast. Hij zal zondag gehoord worden over dit feit. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van zijn aanhouding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (22-1-2018 om 07:28)
Je zult als ouder zo,n berichtje maar thuis krijgen dat je zoon een stroomstootwapen bij zich droeg, verder is voor mij niet te begrijpen dat je zoon van 17 jaar nog niet thuis hoeft te wezen om s,nachts 02.00 uur,die hoort thuis te zijn ouders.
Caspar Mulders (21-1-2018 om 19:02)
@Jammer: Overal in Europa legaal? Als ik even gauw kijk: Oostenrijk - alleen de politie mag ze hebben Tjechië - je moet er een wapenvergunning voor hebben Finland - alleen de politie mag ze hebben Frankrijk - alleen sommige afdelingen van de politie mogen ze hebben Duitsland - sinds 2008 compleet verboden behalve voor *sommige* arrestatieteams IJsland - toegestaan Ierland - verboden voor burgers Zweden - verboden voor burgers Verenigd Koninkrijk - verboden voor burgers, alleen in speciale gevallen kun je een vergunning krijgen Dus zo ongeveer alleen in IJsland zijn ze legaal. En dat noem jij "overal in Europa"?
Jammer (21-1-2018 om 13:50)
Toch vreemd. Overal in Europa zijn ze legaal en overal verkrijgbaar maar in Nederland worden ze helemaal panisch na het zien van eentje. Afpakken of een boete ok, maar iemand meenemen naar het bureau en een dag vastzetten is ronduit lachwekkend. Nog even en je mag een week mee naar torentijd voor een zakmesje wat je bij de action koopt.
Kees (21-1-2018 om 13:39)
Dit zeer gevaarlijke wapen mag niet in handen van onbevoegden komen. Het kan een dodelijke verwonding geven als de ander iets mankeert b.v. epilepsie of hartklachten. Ook met een pacemaker mag hij nooit gebruikt worden.
Cookie-instellingen beheren