Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 170 km

Achtervolging busje eindigt in België

Toegevoegd: 21-01-2018, 11.31 uur
Achtervolging busje eindigt in België
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SAS VAN GENT - Rond middernacht in de nacht van zaterdag op zondag reed er een busje over de Westkade in Sas van Gent. Surveillerende agenten besloten het busje te controleren. Zij gaven een stopteken, maar de bestuurder bleef doorrijden. Hij verhoogde zelfs zijn snelheid.


Een ogenblik later deden de agenten hun blauwe zwaailichten aan, maar de bestuurder gaf nog steeds geen gehoor aan het stopteken. Zelfs toen de agenten hun sirene aanzetten bleef de bestuurder met hoge snelheid doorrijden. Hij gaf de agenten ook geen kans om hem in te halen, want hij reed van links naar rechts over de weg en ging midden op de weg rijden, zodat de agenten er niet langs konden.

Omdat de agenten in de gaten kregen dat de man mogelijk de grens over wilde, waarschuwden ze vast hun Belgische collega’s. Op het moment dat het busje de grens over reed en in de Politiezone regio Puyenbroeck terechtkwam besloot hij te stoppen. De man, een bekende van de politie, werd door de Nederlandse agenten uit zijn auto gehaald en geboeid.

Al snel waren hun Belgische collega’s ter plekke. Zij hebben de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de 58-jarige man uit Hoek worden verschillende processen-verbaal opgemaakt, zowel door de Belgische als de Nederlandse agenten. De man krijgt bekeuringen voor het bezitten van verdovende middelen/harddrugs, voor het bezitten van verboden wapens (messen) en het negeren van een stopteken.

Ook is hij door de Belgische agenten nog getest op het gebruik van drugs in het verkeer. Die test gaf een positieve uitslag. De man zit nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (22-1-2018 om 11:25)
Sjonge jonge jonge zeg, wat een kneus. Zulke gasten kosten klauwen met geld, leveren totaal geen nuttige bijdrage aan de samenleving en houden instanties bezig met nonsens terwijl ze veel nuttigere zaken kunnen doen. Sneu
Cookie-instellingen beheren