Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gestolen trui doet veelpleger de das om

Toegevoegd: 22-01-2018, 14.25 uur
Gestolen trui doet veelpleger de das om
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een trui die een 33-jarige Middelburger wilde stelen in Goes heeft hem een ISD-maatregel opgeleverd.


Op advies van vrienden pikte de 33-jarige K. M. op 26 september vorig jaar een trui uit een herenmodezaak in Goes. Verder dan het detectiepoortje van de zaak kwam hij echter niet, want het alarm ging af en M. werd na wat wachten door de politie afgevoerd.

Maandag werd hij door de rechtbank in Middelburg voor de derde keer veroordeeld tot de zogeheten ISD-maatregel, een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers. Had M. zich als een 'braaf burger' gedragen was er geen ISD-maatregel in beeld gekomen. Echter: M. was de afgelopen vijf jaar drie keer veroordeeld, de vonnissen waren uitgevoerd en dus kwam hij weer in aanmerking voor de ISD.

Twee eerder opgelegde ISD-maatregelen waren overigens mislukt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren