Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 94 km

Verdachte steekpartij naar inrichting

Toegevoegd: 22-01-2018, 14.49 uur
De verdachte moet voor een jaar worden opgenomen in een psychiatrische inrichting.
De verdachte moet voor een jaar worden opgenomen in een psychiatrische inrichting.
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 28-jarige Vlissinger B. J., die ervan werd verdacht J. op 9 augustus vorig jaar een plaatsgenoot met een mes in de borst te hebben gestoken, is maandag door de rechtbank in Middelburg ontslagen van rechtsvervolging. Wel moet hij voor een jaar worden opgenomen in een psychiatrische inrichting.


De rechtbank volgt daarmee het advies van de deskundigen, die de Vlissinger voor de poging doodslag volledig ontoerekeningsvatbaar hebben geacht. J. verkeerde ten tijde van het incident in een stresstoestand en had daarvoor veel speed gebruikt.

Bij de kruising Bloemenlaan/Vincent van Goghlaan kreeg hij een woordenwisseling met een plaatsgenoot, wat resulteerde in het steekincident. Het slachtoffer liep daarbij een klaplong op. Volgens de gedragsdeskundigen lijdt J. aan psychoses, hallucinaties, heeft hij een stoornis in het schizofrene spectrum en is hij zwakbegaafd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gaat Je Niks Aan! (24-1-2018 om 16:38)
dunnesaa, wim, Bb, Bumper. Leuk hé oordelen over iemand die je niet kent.. stelletje achterlijke ..
dunnesaa (23-1-2018 om 16:54)
Het is tegenwoordig zo gemakkelijk dat er geoordeeld wordt dat zo iemand dan maar ontoerekenings vatbaar is. Dus als je drugs of alcohol gebruikt dan mag je alles, Laat ze maar zwaar brommen en een flinke schade vergoeding betalen zodat ze geen rotzooi meer kunnen kopen. En anders voorgoed laten opsluiten met meerdere in een cel. Het is hier gewoon luilekker land.
wim (22-1-2018 om 18:53)
Weer opnieuw een lachertje wat deze straf betreft,een mens overhoop steken met een mes moet toch kunnen tegenwoordig of het niets meer voorstelt, ik vind het een gruweldaad die vele malen hoger uit moeten vallen
Bb (22-1-2018 om 17:21)
Dus over een jaar loopt er weer een potentiële moordenaar rond
Bumper; (22-1-2018 om 16:10)
dit soort tuig had de rechter daar voorgoed moeten plaatsen, ik kan dan ook niet begrijpen dat een rechter hier zo luchtig over oordeelt. bij steek wapens , vuurwapens , en slagwapens minimaal 5 jaar de bak in dat had beter over gekomen bij de burger, dit is een aanfluiting van de wet. Een verkapte poging tot moord, en dan zo straffen, sorry is het vreemd dat men geen ontzag meer heeft voor gezag enz. Bumper;
Cookie-instellingen beheren