Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Inbrekers aangehouden na crash in Kapelle

Toegevoegd: 24-01-2018, 01.44 uur - Update: 24-01-2018, 14.00 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Na een korte achtervolging heeft de politie dinsdagavond in Kapelle twee inbrekers aangehouden. Dat gebeurde nadat de vluchtauto van de twee was gecrasht.


Aan het einde van de avond kreeg de politie via buurtbewoners een melding binnen van een inbraak bij een woning aan de Vroonlandseweg. "Een omwonende ruikt onraad als deze rond 22.05 uur ziet dat een personenauto achteruit de oprit inrijdt van een leegstaand pand. Als twee mannen uitstappen en vervolgens op onderzoek uitgaan rondom het pand, begrijpt de melder dat het geen zuivere koffie is", zo vertelt de politie.

De woning bleek goed afgesloten te zijn en toen de verdachten merkten dat zij niet makkelijk binnen konden komen, reden zij weg richting het spoor. Diverse politie-eenheden gingen op pad en al snel stuitten zij op een Audi A4. Eén van de verdachten ging er te voet vandoor, de ander reed weg met de auto.

De politie zette de achtervolging in maar bij de Vroonlandseweg kwam hieraan een einde toen de vluchtauto van de weg raakte, over een sloot vloog en via enkele boompjes in een akker belandde. De politie wist met behulp van een warmtebeeldcamera één van de verdachten te lokaliseren in een sloot.

De andere verdachte had zich verstopt onder een afdekzeil bij een woning aan het Duizendblad. Hij werd gevonden dankzij de inzet van politiehond Barry. De hond heeft de inbreker volgens de politie gebeten. De verdachte heeft hierdoor een bijtwond opgelopen. De twee verdachten, mannen uit Den Haag van 25 en 26 jaar oud, zijn overgebracht naar het politiebureau.

De politie doet nog onderzoek naar de inbraak. Ook wordt onderzocht wat de herkomst is van de vluchtwagen. Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig getakeld. Volgens de politie is de auto formeel in beslag genomen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (30-1-2018 om 00:03)
@ Bram: Een agent die een inbreker bijt ??? @ Jan, Waarom moet Barry er nou weer een ernstige ziekte aan over houden ? (en hopen dat Barry hem flink in z'n gezicht heeft gebeten...kom op hee !)
Guido (24-1-2018 om 14:33)
In Overtieringe staan bordjes van Buurtwhatsapp, maar bij wie kan ik mij hiervoor aanmelden?
Jacob (24-1-2018 om 12:07)
Well done Barry!
Jan (24-1-2018 om 11:43)
Hoop dat Barry hem flink in zijn gezicht heeft gebeten en er een ernstige ziekte aan over houd. Want van het gevangenisstrafje gaan ze het niet leren..
Bram (24-1-2018 om 11:19)
Hulde voor politiehond Barry ik hoop dat ie hem goed te grazen heeft genomen Als de agent het zelf zou doen krijgt ie een hoop heisa achteraf Zouden ze vaker moeten doen gewoon de hond erop af
A (24-1-2018 om 10:54)
Zelfde werkwijze als de manier waarop er 3 van dit soort asholes aan mijn keukenraam bezig waren toen ik gisteren precies een jaar geleden thuiskwam.... Ik hoop nog altijd een keer te horen dat de politie die ook gepakt heeft maar ik hoop dat Barry speciaal voor mij en alle anderen die dit ooit is overkomen ff lekker extra hard gebeten heeft en ik denk er wel bij dat het 1 van die asholes was! Geef Barry maar een lekker bot.
Cookie-instellingen beheren