Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
96 files van totaal 384 km

Automobiliste dronk twaalf keer te veel

Toegevoegd: 25-01-2018, 10.29 uur
De twee inzittenden werden ter plekke aangehouden.
De twee inzittenden werden ter plekke aangehouden.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

'S-GRAVENPOLDER - De vrouw die gisteren werd aangehouden na een ongeval in 's-Gravenpolder had maar liefst 12 keer te veel alcohol op.


Volgens de politie blies de 19-jarige vrouw, afkomstig uit Goes, op de ademanalyse een waarde van 1.090 Ug/l. Een beginnend bestuurder mag maximaal 88 Ug/l. blazen. Naast de vrouw werd ook de 25-jarige eigenaar van de auto, woonachtig in Hansweert, aangehouden. De twee bleken na onderzoek niet gewond te zijn geraakt.

Hoe het ongeluk op de kruising van de Langeweg met de Populierestraat heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. "Er werden verschillende verklaringen afgelegd over de toedracht", zo meldt de politie. Er wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (5-2-2018 om 03:16)
Jammer dat we niet net zoals in België, een rechter hebben zoals Peter D'Hondt, (Google zelf maar op de naam). Die heeft door zeer zware straffen gegeven in z'n eentje de verkeersveiligheid verhoogd in zijn district. In dit geval waarschijnlijk, € 10.000,- boete, levenslange rijontzegging, auto verbeurd en verschillende dokter en psychische onderzoeken. Overdreven? Nee hoor, opvallend minder verkeersslachtoffers.
pieter (30-1-2018 om 08:53)
Ik vind... het maakt niet veel uit wat je vind hou je aan de regels. Stel je eens even voor je hebt een verjaardag om 20:30 drink je een 2 biertjes. Om 23:00 ga je naar huis. Je rijd een fietser aan die je net over het hoofd zag. (ik zeg niet dat het door die 2 bier komt!) Wat zijn de eerste dingen die ze gaan controleren... - Heeft u gedronken? Die vraag krijg je en ook al zit je onder de limiet het zal je blijven achtervolgen. Het beste is alcoholvrij de weg op. En ja ook je smartphone niet achter het stuur. Voor mij helpt het om je in te beelden naar de vader van het mogelijke slachtoffer. Wat zou hij of ik ervan vinden als je zijn zoon of dochter aan of doodrijd met alcohol/smartphone/drugs. Niemand is heilig maar denk na!!
TT (30-1-2018 om 00:17)
In (bijvoorbeeld) Amerika, word je in een situatie als deze met foto, naam en toenaam bekend gemaakt. Iedereen mag daar dan weten wie zo'n onverantwoordelijke persoon is.
Freddy H. (29-1-2018 om 21:09)
Ik vind dat je 's avonds wel wat meer op mag want dan is het niet meer zo druk op de weg. Ik geef toe ik drink ook wel eens teveel als ik van een feestje kom, dan moeten ze maar het openbaar vervoer beter regelen.
Jupi (29-1-2018 om 13:00)
Ik zit ook wel eens achter het stuur met een pilsje teveel op, maar 12X is wel heel veel hoor. Onverantwoord!
Jo Jo (28-1-2018 om 23:43)
Dit is toch niet te geloven dat zo iemand achter het stuur zit, en inderdaad je zal zo iemand maar tegenkomen, en tegen je aan knalt met alle gevolgen van dien, Rijbewijs afnemen nooit meer teruggeven, auto verbeurd verklaren. De straffen zijn hier veel te zacht in Nederland, net als achter het stuur appen , ( heeft nu wel even niets met dit te maken, maar wil het wel even kwijt ) direct afnemen die telefoon, en een nog veel groter boete geven als wat men nu geeft, innemen dat ding, hoe meer ze de telefoons afnemen hoe beter, leren ze het misschien een keer af, zulke mensen behoren niet achter het stuur, geen drank en geen app, klaar ermee.
Cookie-instellingen beheren