Weerbericht:
Van het westen perioden met regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Niet langer dwangverpleging moord De Blok

Toegevoegd: 25-01-2018, 19.29 uur
Niet langer dwangverpleging moord De Blok
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een extra jaar tbs, maar niet langer dwangverpleging voor de Terneuzenaar die in 2004 een einde maakte aan het leven van Peter de Blok. Dat is wat het Openbaar Ministerie (OM) donderdag eiste tijdens een zitting in de Middelburgse rechtbank.


In 2005 kreeg de nu 31-jarige Terneuzenaar S. B. naast een gevangenisstraf van drie jaar tbs met dwangverpleging opgelegd. Samen met een vriend en danig onder invloed van drugs maakte hij in 2004 in diens woning in Reuzenhoek een eind aan het leven van Peter de Blok.

De twee smeten onder andere een tv en een stofzuiger tegen het hoofd van het slachtoffer. Om een eind te maken aan zijn lijden begon B. bovendien in De Bloks nek te zagen. Kort hierna overleed De Blok aan zijn zware verwondingen.

Donderdag oordeelde de officier van justitie op basis van de gedragsdeskundige dat de tbs met een jaar zou moeten worden verlengd, maar dat de dwangverpleging voorwaardelijk kon worden beëindigd. 

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (26-1-2018 om 07:02)
Gedragsdeskundige.??? Dat is gewoon natte vinger werk. Is moment opname bij gesprek. Natuurlijk zal S.B ,met slappe gepraat ,die Gedragsdeskundige om de tuin lijden.