Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist ongeluk is rijbewijs kwijt

Toegevoegd: 27-01-2018, 10.47 uur
Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.
Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - Bij het ongeluk vannacht in de Poststraat in Nieuwerkerk was inderdaad alcohol in spel. De automobilist is zijn rijbewijs kwijt.


De bestuurder, een 22-jarige man uit Nieuwerkerk, reed rond 02.40 uur over de Poststraat. Door onbekende oorzaak botste hij daar met een Volvo C70 tegen een geparkeerde Mazda. De auto van de twintiger kwam vervolgens op zijn kop tot stilstand. De Mazda werd tegen de gevel van een woning geduwd.

De automobilist en zijn passagier werden ter plekke door de ambulancedienst onderzocht. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Omdat een ademtest op straat een indicatie gaf voor alcoholgebruik moest de man wel mee naar het politiebureau.

Op het bureau bleek tijdens een ademanalyse dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer te veel (375 Ug/l) alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs is daarom ingenomen. Bergingsbedrijf Ista heeft de Volvo weer overeind gezet en afgesleept.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dienstverlening (30-1-2018 om 21:14)
bij ernstige alcoholovertredingen rijbewijs voor 10 jaar afpakken daarna op nieuw rijbewijs halen lijkt me zeer afschrikkend. als er gewonden vallen levenslang niet meer rijden. volgens mij gaat dat wel helpen
Harry (28-1-2018 om 01:01)
Wat is er nu aan de hand in Zeeland. Iedere dag lees je zowat dat er een ongeluk is veroorzaakt is door drank. Je bent gewoon bang om de weg op te gaan. Wat is er gaande in onze provincie. Handhaven dit is gewoon een misdrijf waar volgens de wettelijke bepalingen gevangenisstraf op staat. Rechters geef nu eens niet een taakstraf maar spreek recht en geef de burger een veilig gevoel. dit kan zo niet langer. Ik geloof langzamerhand niet meer in de rechterlijke macht en ik denk velen met mij.
wim (27-1-2018 om 18:49)
Pas je rijbewijs en dan midden in de nacht op een stilstaande auto gereden waardoor je veel schade had verricht en zelfs je auto op zijn kop tot stilstand kwam in een sloot te recht kwam wegens dronkenschap natuurlijk je rijbewijs kwijt,maar daar zal het niet bij blijven wat denk je van de verzekering die nog niet aan uitkeren is wat de schade betreft?
Ron (27-1-2018 om 12:11)
Heb ik het nu verkeerd, maar het lijkt erop dat het bijna dagelijks raak is met dronken bestuurders die ongelukken veroorzaken. Waar is het verantwoordelijkheidsbesef mensen?
frans (27-1-2018 om 11:57)
hopelijk betaald de verzekering van de hufter niets uit
B.B. (27-1-2018 om 11:54)
En de zoveelste drankrijder! Hoe vaak zie je mensen op straat lopen met een blik of fles bier aan hun mond en vervolgens stappen ze in hun auto en gaan rijden? Zo vaak al de politie gebeld voor zulke dingen (het is een maatschappelijk probleem!) maar tegen de tijd dat er eindelijk politie is, zijn de vogels gevlogen (uiteraard, het duurt immers uren voordat er politie is). Hetzelfde is het met de snelheids/lawaaiduivels die de dorpen terroriseren, alles moet tegenwoordig kunnen en mogen! Tijd voor een strengere aanpak en een fatsoenlijke opvoeding met respect voor anderen? Gezaghebbers hoeven geen vrienden te zijn met criminelen, ze moeten gewoon handhaven dat is HUN werk en de rechtspraak is ook veel te laks!!!
Cookie-instellingen beheren