Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Celstraf geëist voor bedreigingen via e-mail

Toegevoegd: 29-01-2018, 13.19 uur
Celstraf geëist voor bedreigingen via e-mail
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 58-jarige J. de B. uit Zierikzee, die ervan wordt verdacht door het versturen van e-mails enkele medewerkers van Zeelandia in Zierikzee ernstig te hebben bedreigd, is maandag in Middelburg een celstraf van een halfjaar waarvan drie maanden voorwaardelijk plus een contact- en locatieverbod geëist.


De B. verstuurde verschillende e-mails op 5 mei en 2 augustus vorig jaar. Daarin stond onder andere de tekst: ''Zet in je agenda 26.9.2017 om 03.00 uur. Dat wordt een nacht om nooit te vergeten (Guus Meeuwis).", daarbij refererend aan een in november 2016 verzonden mail waarin hij had aangegeven op drie strategische plaatsen voor Zeelandia brandbomen te hebben geplaatst die op afstand konden worden geactiveerd en op de bewuste datum zouden afgaan.

Ook zou de B. hebben gestuurd: "Óf we gaan praten of ik knal na 26.9.2017 03.00 uur ..... af met mijn Steyer Manlicher karabijn. Die heb ik gekregen van mijn vader en is nauwkeurig op 1000 meter. Daarna, voor de zekerheid, snij ik zijn strot door met een vlijmscherp geslepen duikmes."

De B. was al zes jaar weg bij het bedrijf maar volgens hem ging het door allerlei veranderingen met het bedrijf niet de goede richting op. De B. heeft inmiddels drie maanden in voorarrest gezeten.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren