Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Politie zoekt voortvluchtige wegpiraat

Toegevoegd: 03-02-2018, 19.19 uur
Politie zoekt voortvluchtige wegpiraat
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

PHILIPPINE - De politie is op zoek naar getuigen die zaterdagmiddag een wegpiraat in een zwarte Volvo met zeer hoge snelheid door Philippine hebben zien rijden. De bestuurder weet na een achtervolging door een politiewagen te ontkomen. Hij is de Belgische grens overgegaan.


Rond 14.15 uur rijdt een surveillance-eenheid vanaf een parkeerplaats aan de Middenweg in Hoek achter een zwarte Volvo in de richting van Terneuzen. De bestuurder van de Volvo verhoogt ineens zijn snelheid tot zo’n 170 km/per uur. De agenten volgen de automobilist.

Bij de rotonde van Hoek gaat hij richting Philippine. Op de kruising Kanaalpolderweg en de Braakmanweg gaat de wegpiraat een andere auto voorbij. De politie-eenheid geeft de bestuurder een stopteken maar dit negeert hij. Hij haalt meerdere voertuigen in en gaat de Jacob Hobeinstraat in.

Vanwege de gevaarszetting vermindert de politiewagen snelheid. In de Ravelijnstraat zien ze de Volvo weer rijden. De bestuurder rijdt de Meerpaalstraat in. Hier wordt hij door de surveillancewagen klem gereden. Wanneer de agenten uitstappen en naar de auto lopen, rijdt de bestuurder met hoge snelheid weg waarbij hij bijna een agent raakt.

Omstanders zien dat de bestuurder richting Boekhoute (België) gereden is. De politie komt graag in contact met personen die de wegpiraat vanmiddag hebben zien rijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (7-2-2018 om 23:09)
@terneuzenaar wie heeft het over een verdachte situatie zolang de politie het type Volvo niet prijs geeft kan iedere Volvo verdacht zijn ik heb dus ook gevragen om type Volvo dus ff beetje dimmen he idioot met je lompe reakties
Terneuzenaar (6-2-2018 om 20:26)
Zeg k, je moet een verdachte situatie melden bij de politie, niet hier pannenkoek
k (6-2-2018 om 14:51)
@terneuzenaar en hoe wil je dat zien dan?? dat betekend dat iedere auto gestopt zou moetten worden en uitgekamd dat gebeurt zelfs niet op de grens van mexico en de usa volgens mij snap je er geen donder van
Volvo 4 life (5-2-2018 om 19:25)
oeps, daar gaat het imago van de Volvo rijders....
k (5-2-2018 om 19:00)
ze hebben hem dus klem gereden maar hij kon ontsnappen, niet klem genoeg dus, hebben ze dan geen kenteken, ik zou graag weten wat voor Volvo , het type was het een stationcar met zwarte of juist grijze velgen met meerdere y spaken? bij mij in de buurt woont er 1 met zo'n Volvo een zwarte station deze man werkt niet maar is vaak snachts op pad ik wil niet beweren dat het hem is zodra het type en soort Volvo bekend is zal ik eens een kenteken doorsturen naar politie
k (5-2-2018 om 18:20)
wat voor een Volvo? en tijdstip er woont namelijk iemand bij mij in de straat met een zwarte Volvo station die niet werkt en vaak snachts weg is
Cookie-instellingen beheren