Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Boswachter mishandeld in natuurgebied

Toegevoegd: 04-02-2018, 15.07 uur - Update: 04-02-2018, 19.29 uur
Boswachter mishandeld in natuurgebied
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

BURGH-HAAMSTEDE - Een medewerker van Natuurmomenten is zondagmiddag tijdens zijn werkzaamheden mishandeld door een man.


De bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) zag rond 13.00 uur in het natuurgebied de Zeepeduinen twee mannen lopen met drie loslopende honden. Hij sprak de mannen aan omdat ze buiten de paden liepen en de honden niet aangelijnd waren. Hij verwees hen naar het wandelpad.

Toen de BOA de mannen een bekeuring wilde schrijven liepen de mannen door. De medewerker vorderde de mannen om te blijven staan en hun identiteitsbewijs te laten zien. De boswachter viel en toen hij op de grond lag is een van de mannen bovenop hem gesprongen en pakte hem stevig bij zijn keel.

De twee mannen renden vervolgens weg. De BOA ging achter hen aan en waarschuwde de politie. Een van de mannen is terug gekomen. Hij is aangehouden en wordt verhoord. De medewerker van Natuurmonumenten heeft aangifte van mishandeling gedaan. De politie doet verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leen (5-2-2018 om 17:34)
Je moet maar de brutaliteit hebben. Eerst in een niet toegankelijk terrein komen, dan honden los laten lopen, weigeren je te identificeren en dan nog eens een boswachter mishandelen.
mary (5-2-2018 om 16:43)
Wij wandelen zo'n beetje iedere zondag in dit gebied. Gisteren zagen we de 3 politieauto's dan ook staan en de boswachtersauto aan het begin van de Adriaan v.d. Weijdeweg. Wij wisten niet wat er aan de hand was maar toch het valt ons weer wekelijks op hoe veel honden er los lopen in het gebied. Er staat toch duidelijk: "Honden aan de lijn". Er loopt veel wild in dit gebied. Ook kunnen kinderen enorm schrikken van een hond die aan komt stormen. Let wel, ik hou zelf echt van honden maar er zijn nu eenmaal regels waar je je aan moet houden. En dan de reactie van deze mensen. Schandelijk!!
Renata (4-2-2018 om 22:27)
Wat een aso's. Benieuwd wat de politie doet met de aangifte. Sterkte voor de boswachter.
Cookie-instellingen beheren