Grote brand in woning Stavenisse

Toegevoegd: 04-02-2018, 18.56 uur

Door: Manfred Berrevoets

STAVENISSE - In een woning aan de Prins Bernhardstraat in Stavenisse is zondagmiddag brand ontstaan. De brandweer schaalde op naar een grote brand.

Het vuur ontstond rond 16.45 uur. Al snel was een eerste blusvoertuig ter plaatse, maar dat bleek niet voldoende om het vuur het hoofd te bieden. Er was forse rookontwikkeling zichtbaar vanonder dakpannen over een groot deel van het dak. De woning zelf kwam ook vol rook te staan. Daarom werden nog eens twee blusvoertuigen opgeroepen, samen met nog een hoogwerker, een waterwagen en een hulpverleningsvoertuig van de brandweer.

Het vuur zat onder de dakpannen en de brandweer moest daarom het dak slopen om bij de brandhaard te kunnen. Om de verborgen brandhaarden te ontdekken werden ook warmtebeeldcamera's ingezet.

Bij de brand kwam aanvankelijk veel rook vrij. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Ook de Stichting Salvage werd opgeroepen om de bewoners te helpen bij het inventariseren en afhandelen van de schade.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750