Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Bekentenis in moordzaak Sirwan Kassan

Toegevoegd: 05-02-2018, 15.47 uur
Onderzoek na de schietpartij in Oostburg.
Onderzoek na de schietpartij in Oostburg.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 21-jarige A. D. uit Zoetermeer lostte in maart 2017 in café De Drie Musketiers in Oostburg de schoten waardoor de 24-jarige Sirwan Kassan uit diezelfde plaats om het leven kwam. D. heeft vandaag een bekentenis afgelegd.


De schietpartij zou zijn voortgekomen uit een al langer slepende ruzie waarbij ook de handel in softdrugs een rol speelde. Op de bewuste 3 maart ontstond buiten het café een ruzie tussen D's uit Breskens afkomstige achterneef en het slachtoffer. Nadat de mannen naar binnen waren gegaan, raakte D. betrokken en werden in totaal vijf schoten gelost. 

Het Openbaar Ministerie eiste vandaag tegen D. 9 jaar cel en TBS met dwangverpleging. Het OM wil dat de achterneef 6 jaar cel en TBS met dwangverpleging opgelegd krijgt. De beide mannen zouden zich volgens het OM schuldig hebben gemaakt aan moord in vereniging.

In de zaak zijn overigens nog twee verdachten: de Bressiaander K. R. (21) die de 'vluchtauto' hebben bestuurd en een minderjarige jongen uit Groede. Hij zou het moordwapen hebben geleverd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (7-2-2018 om 08:52)
Bij alle verdachten conrol alt delete indrukken. Deze mensen leveren op geen enkele manier een bijdrage in onze samenleving maar kosten handenvol geld voor de normale burgers.
Cookie-instellingen beheren