Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Druk jaar voor Zeeuwse KNRM-stations

Toegevoegd: 05-02-2018, 16.06 uur
Bij Neeltje Jans kwamen in december drie sportvissers om het leven.
Bij Neeltje Jans kwamen in december drie sportvissers om het leven.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het afgelopen jaar was voor de Zeeuwse KNRM-stations één van de drukste jaren van de afgelopen 10 jaar. Dat blijkt uit cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt.


Neeltje Jans was traditioneel het drukste station (88 meldingen). Cadzand had met 25 inzetten het minste aantal meldingen. Hansweert, Veere en Westkapelle noteerden het drukste of één van de drukste jaren in de historie.

Opvallende inzetten waren volgens de KNRM onder meer het kapseizen van een Bressiaans zeiljacht op de Noordzee. Hierbij kwamen in juli meerdere personen om het leven. Eveneens in juli werden bij Vlissingen in totaal 48 scouts gered die in de vaargeul waren beland.

Verschillende boten en een helikopter werden ingezet nadat half juli in Wemeldinge een zwemmer vermist raakte bij Wemeldinge. De zwemmer werd tijdens de zoekactie gelokaliseerd maar reanimatie mocht niet meer baten. De reddingboot Koopmansdank van het station Neeltje Jans werd ingezet nadat eind oktober bij Ouddorp een kotter aan de grond liep.

Bij Neeltje Jans zelf werd begin december met een groot aantal boten gezocht nadat de 3-koppige bemanning van een sportvisbootje als vermist was opgegeven. Het bootje bleek onder de Oosterscheldekering door te zijn gevaren. Twee personen werden levenloos teruggevonden. Het lichaam van de derde visser is nog altijd niet aangetroffen.

Volgens de KNRM gaan de Zeeuwse cijfers overigens tegen de landelijke trend in. "Landelijk daalde het aantal acties namelijk licht tot ongeveer 2.100 voor alle 45 reddingstations, tegen 2.349 in 2016", aldus de reddingmaatschappij.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren