Weerbericht:
Bewolkt en af en toe regen, toenemende wind. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel rook bij brand Eastman Middelburg

Toegevoegd: 08-02-2018, 14.56 uur - Update: 08-02-2018, 17.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een buitenbrand op het terrein van Eastman Chemicals in Middelburg heeft vanmiddag voor een flinke rookpluim gezorgd. De brand is inmiddels onder controle.


De brand op het terrein aan de Herculesweg werd rond 14.15 uur gemeld via het automatische brandmeldsysteem. Op dat moment was vanuit een groot deel van Middelburg al een forse rookpluim zichtbaar.

De Veiligheidsregio Zeeland meldde in eerste instantie dat er sprake was van een buitenbrand maar inmiddels is duidelijk dat brand is ontstaan in een installatie in een bedrijfsgebouw. Nadat een eerste eenheid was gestart met blussen, was de brand snel onder controle. De rook nam ook al snel af.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750