Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie jaar cel voor doodrijden wielrenner Hulst

Toegevoegd: 08-02-2018, 17.51 uur
Onderzoek na het ongeluk op de Ferdinandusdijk.
Onderzoek na het ongeluk op de Ferdinandusdijk.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

HULST - De 48-jarige Terneuzenaar die afgelopen zomer in Hulst een wielrenner doodreed moet drie jaar de cel in. Hij heeft daarnaast een rijontzegging van tien jaar opgelegd gekregen.


Op de bewuste maandag 17 juni reed een 60-jarige man uit Heikant op de Ferdinandusdijk bij Hulst. Rond 18.50 uur werd hij geschept door de verdachte, die in een bestelbusje reed. De fietser overleed ter plekke.

De automobilist bleek te veel alcohol te hebben gedronken (540 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht), onder invloed te hebben verkeerd van medicatie (valium, methadon en seroquel) en ook nog eens te hebben gereden zonder geldig rijbewijs. De Terneuzenaar mocht immers al 7 jaar geen enkel voertuig meer besturen.

De rechtbank neemt hem bovengenoemde kwalijk. “Hij reed bovendien harder dan toegestaan, sloeg geen acht op geplaatste verkeersborden en heeft daardoor in hoge mate onvoorzichtig, onachtzaam, onnadenkend en ondeskundig rijgedrag vertoond. Het leed dat verdachte als gevolg daarvan heeft veroorzaakt, is zeer ingrijpend en onherstelbaar”, aldus de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een gevangenisstraf van vijf jaar en een rijontzegging van tien jaar geëist. Dat de celstraf lager uitvalt komt doordat het OM uitging van doodslag. De rechtbank gaat hier niet in mee.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kromstaat (8-2-2018 om 19:51)
Toch bizar. Gooi een flesje aanstekerbrandstof tegen een moskee( zonder noemenswaardige schade) en je krijgt 4 jaar. Rij bezopen! en met rijontzegging! Iemand dood en je krijgt maar 3 jaar. En het dan raar vinden dat mensen steeds minder vertrouwen in de rechtstaat hebben. Deze idioot hoort 10 jaar en een levenslange rijontzegging te krijgen!
kale (8-2-2018 om 19:19)
rond uit schandalig dit is geen straf dit is met geen woorden te bevatten.
een inwoner (8-2-2018 om 18:36)
diep en diep triest . maar drie jaar . denk eens aan de nabestaanden. die hebben levenslang .Wat een rechters hier in nederland. hebben niet veel respect voor mensenlevens.
Cookie-instellingen beheren