Code geel vanwege sneeuwval Zeeland

Toegevoegd: 08-02-2018, 19.42 uur

Code geel vanwege sneeuwval Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeland kan morgen te maken krijgen met (lichte) sneeuwval en daarom heeft het KNMI waarschuwingscode geel afgekondigd: gevaarlijk weer.

Morgenochtend bereikt een gebied met (lichte) sneeuw het westen. In de loop van de ochtend breidt de sneeuw zich oostwaarts over het land uit, maar neemt ook in intensiteit af. In de loop van de middag gaat de sneeuw in het westen weer over in regen of natte sneeuw. In totaal kan in het westen en midden 1-3 cm sneeuw vallen, in het oosten en noordoosten 0-2 cm.

Door de (natte) sneeuw is er volgens het KNMI kans op gladheid. Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Het weerbureau adviseert weggebruikers om hun rijgedrag aan te passen aan de lokale omstandigheden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (9-2-2018 om 16:18)
De meeste automobilisten hebben doe waarschuwingen wel nodig hoor. Het liefst scheuren ze zo hard mogelijk...
Ik (9-2-2018 om 11:47)
@zeeuw: Je snapt dat geel een milde waarschuwing is? Wees blij dat het aangegeven wordt, jij zou denk ik de eerste zijn die gaat schreeuwen als je overvallen wordt door sneeuw. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maak er geen punt van.
zeeuw (8-2-2018 om 20:35)
noa al die betuttelingen we zien dat dan wel , we zijn geen kleine kinderen meer