Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 275 km

Bejaarde man mishandeld in Middelburg

Toegevoegd: 09-02-2018, 12.02 uur - Update: 10-02-2018, 21.23 uur
Bejaarde man mishandeld in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar de dader van de mishandeling van een 80-jarige man, woensdagmiddag in Middelburg-Zuid.


Het slachtoffer fietste tussen 14.00 uur en 14.30 uur vanaf het Meiveld richting de Johan van Reigersbergstraat. Zijn vrouw reed achter hem en op een gegeven moment passeerden de twee de laad- en losplaats achter het winkelcentrum. Ter hoogte van de pilaren stond op dat moment een man op de stoep.

Net op het moment dat de fietsers wilden passeren, stapte de man het trottoir af. “De voetganger gaf vervolgens met zijn schouder opzettelijk en met veel kracht een duw tegen de borst van het slachtoffer. Deze kwam hierdoor ten val. Het gevolg: een ontvelde knie, een blauw oog, een dikke rechterhand en een kapotte bril en fiets”, zo vertelt de politie.

Het slachtoffer werd na zijn val overeind geholpen door een man en een vrouw. Hij vroeg vervolgens aan zijn belager waarom hij hem ten val bracht en hoe deze heette. De man liep hierop zonder zich bekend te maken weg richting het Meiveld.

De politie is naar de man op zoek. Het gaat om een grote blanke man van ongeveer 1.90 lang met een fors postuur. Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 50 jaar. Hij droeg op het moment van het incident een rode winterjas en op zijn hoofd had hij een rode gebreide muts. De man droeg geen bril en had geen gezichtsbeharing. Hij sprak accentloos Nederlands.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (9-2-2018 om 15:32)
Die moet te vinden zijn. Poging tot doodslag zou gezien de leeftijd op z'n plek zijn.
Clara (9-2-2018 om 14:16)
Bah, wat een misselijke streek, ik wens meneer en ook zijn vrouw veel sterkte.
Michelle (9-2-2018 om 13:49)
Zo'n man spoort niet! Hopen dat ie wordt gepakt!
Cookie-instellingen beheren