Bejaarde man mishandeld in Middelburg

Toegevoegd: 09-02-2018, 12.02 uur - Update: 10-02-2018, 21.23 uur

Bejaarde man mishandeld in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar de dader van de mishandeling van een 80-jarige man, woensdagmiddag in Middelburg-Zuid.

Het slachtoffer fietste tussen 14.00 uur en 14.30 uur vanaf het Meiveld richting de Johan van Reigersbergstraat. Zijn vrouw reed achter hem en op een gegeven moment passeerden de twee de laad- en losplaats achter het winkelcentrum. Ter hoogte van de pilaren stond op dat moment een man op de stoep.

Net op het moment dat de fietsers wilden passeren, stapte de man het trottoir af. “De voetganger gaf vervolgens met zijn schouder opzettelijk en met veel kracht een duw tegen de borst van het slachtoffer. Deze kwam hierdoor ten val. Het gevolg: een ontvelde knie, een blauw oog, een dikke rechterhand en een kapotte bril en fiets”, zo vertelt de politie.

Het slachtoffer werd na zijn val overeind geholpen door een man en een vrouw. Hij vroeg vervolgens aan zijn belager waarom hij hem ten val bracht en hoe deze heette. De man liep hierop zonder zich bekend te maken weg richting het Meiveld.

De politie is naar de man op zoek. Het gaat om een grote blanke man van ongeveer 1.90 lang met een fors postuur. Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 50 jaar. Hij droeg op het moment van het incident een rode winterjas en op zijn hoofd had hij een rode gebreide muts. De man droeg geen bril en had geen gezichtsbeharing. Hij sprak accentloos Nederlands.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (10-2-2018 om 19:39)
hopen dat hij eens zelf eens de verkeerde tegen kom, wat een ... om zo met bejaarden mensen om te gaan,hij heeft thuis zeker niks te vertellen die sukkel.
PIPPA (10-2-2018 om 14:46)
Wat een idioot! Ik vind het verschrikkelijk dat je je niet meer veilig kunt voelen, maar een ding, hij was misschien groot en sterk, ik zou hem toch te grazen hebben genomen ,tegenwoordig moet je wat bij je dragen, ook al is het verboden!! Nee, je moet je ten alle tijden maar laten slaan !!! ik wens die meneer alle sterkte toe ,en hoop dat hij snel weer op de fiets stapt we leven met u mee, knuffel van Pippa.
Jan de filatroop (10-2-2018 om 03:39)
Pffff wat zijn dit enge gebeurtenissen walchelijk..ik ben op deze plek niet bekend.maar mogelijk zijn er misschien camerabeelden beschikbaar??
T4 (9-2-2018 om 20:54)
En niemand had een telefoon bij om een foto te maken van de dader. Om te gieren we lopen 24 uur 7 dagen in de week met zo'n telefoon in ons handen. En niemand die op het idee kwam.
Renata (9-2-2018 om 18:39)
Lafbek, ga jezelf aangeven. Sterkte voor die mensjes.
Joop (9-2-2018 om 17:18)
Wat een laffe actie! Die man met rode jas en muts moet te vinden zijn! Weer zo'n witte crimineel!! Wel belangrijk om te weten is dat de bejaarde man op een fiets fietste!