Drie arrestaties bij carnaval Vogelwaarde

Toegevoegd: 11-02-2018, 14.01 uur

Drie arrestaties bij carnaval Vogelwaarde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VOGELWAARDE - Tijdens de carnavalsviering in Vogelwaarde heeft de politie vannacht drie personen aangehouden. Eén van hen werd opgepakt vanwege mishandeling. Een ander voldeed niet aan het verzoek te vertrekken en een ander had een mes bij zich.

Een 16-jarige jongen uit de gemeente Hulst werd opgepakt nadat hij ruzie had gezocht met andere feestvierders. “Om zijn woorden kracht bij te zetten toonde hij een mes. De beveiliging verwijderde hem vervolgens uit de tent en hierna werd hij overgenomen door de politie”, zo vertelt de politie. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het bureau en is, nadat hij het mes had afgestaan, weer op vrije voeten gesteld.

Tijdens het feest werd ook een 20-jarige man uit de gemeente Hulst aangehouden. Dat gebeurde nadat een meisje onwel was geworden. “De jongen drong zich op omdat hij bij het meisje wilde zijn”, zo legt de politie uit.

Ondanks diverse verzoeken van de beveiliging om zich te verwijderen, weigerde hij weg te gaan. “Om verdere escalatie te voorkomen werd de beschonken man door agenten naar buiten gedirigeerd. De man was hier echter niet van gediend en al tegenstribbelend schold hij de agenten uit voor ‘kankermongool’. Vervolgens is hij meegenomen en vastgezet in een politiecel om daar verder af te koelen”, aldus de politie.

Een eveneens 20-jarige man uit de gemeente Hulst werd opgepakt omdat hij zijn handen niet thuis kon houden. “Deze man sloeg zonder enige aanleiding een feestganger in het gezicht. Deze liep hierdoor een wond bij zijn oog en een bloedneus op”, zo vertelt de politie. De twintiger is aangehouden voor mishandeling en heeft de nacht in de cel moeten doorbrengen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (11-2-2018 om 22:54)
Als je maar leut hebt.
Michel (11-2-2018 om 19:33)
Deze 3 ASO'S opsluiten tot na carnaval en pas laten vertrekken als ze een behoorlijke hoge boete hebben betaald.
B.B. (11-2-2018 om 16:24)
en over ALLE andere incidenten, de schade bij de bewoners van Vogelwaarde en de overlast door de "oprechte" feestvierders hebben we het dan nog niet eens! Ieder jaar opnieuw is het raak: autoruiten die sneuvelen, piesen in portieken, besmeurde ramen, gesloopte rolluiken, panikerende huisdieren, noem het maar op! IEDEREEN mag van mij een feestje vieren, ik misgun dat echt niemand, maar alsjeblieft: DENK OOK EENS AAN DE BEWONERS EN ANDERE MENSEN die geen carnaval vieren!