Pizzabezorger (16) beroofd in Vlissingen

Toegevoegd: 11-02-2018, 14.19 uur

Pizzabezorger (16) beroofd in Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij de Noordbeekseweg in Vlissingen is zaterdagavond een 16-jarige pizzakoerier beroofd. De politie is op zoek naar getuigen.

De jongen reed rond 19.00 uur op een elektrische fiets van de zaak richting Oost-Souburg om daar een pizza te bezorgen. Op de Noordbeekseweg zag hij op een gegeven moment aan de linkerkant van de weg drie jongens te voet naderen. Op het moment dat het slachtoffer hen passeerde, blokkeerde het drietal de weg. Ze lieten de maaltijdbezorger stoppen en deze voelde zich gedwongen af te stappen.

“De grootste van het stel eiste vervolgens het geld uit de portemonnee van de jongen. Omdat dit niet snel genoeg ging, kreeg het slachtoffer enkele harde klappen. Hierdoor viel hij op de grond. Nadat hij weer was opgestaan, kwam ook de twee andere jongens dreigend op hem af. Uit angst om nog meer klappen te krijgen gaf de bezorger zijn portemonnee af. Hierop gingen de belagers ervandoor richting Papegaaienburg”, aldus de politie.

De daders zijn tot op heden niet aangehouden. Van de drie is een signalement opgesteld. De eerste dader was circa 19 jaar oud en had een negroïde uiterlijk. Hij was lang: circa 1.90 meter. Deze dader droeg een zwarte jas met capuchon. Hij had zwart haar.

De tweede dader was dun, circa 18 jaar oud en had een licht getinte huidskleur. Hij had een Antilliaans uiterlijk en kort donker haar met krullen. De jongen had een kort model bruin-grijskleurige jas van een dunne stof.

De derde belager was korter: circa 1.70 meter. Hij was ongeveer 18 jaar oud, had een dun baardje en droeg een zwarte jas met capuchon. De jongeman had een flinke bos donker haar.

De politie is op zoek naar getuigen. “In het bijzonder zijn we op zoek naar de bestuurder van een BMW-stationwagen die tijdens de straatroof voorbij is gereden. Mogelijk zijn er ook mensen die de verdachten aan de hand van het signalement herkennen en weten waar zij op dit moment zijn”, aldus de politie. Tips zijn welkom via 0900-8844.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (12-2-2018 om 08:31)
Er komen wel veel berichten over Vlissingen. Het zal ook wel bekend zijn onder welke bevolkingsgroepen en wijken de daders zich bevinden. Mijn mening is aanpassen of ........ bel ROAT even want die zijn met deze groep "bezig".
P (11-2-2018 om 23:36)
@Kees, of geef ze een baan dan betalen ze die pizza gewoon.
Kees (11-2-2018 om 17:57)
Tijd voor het meegeven van een pinautomaat dat scheelt overvallen van negroïde personen