Weerbericht:
In het oosten af en toe regen, langs de westkust enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Drenkeling Zeilmarkt Vlissingen gered

Toegevoegd: 11-02-2018, 20.46 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij de jachthaven bij de Zeilmarkt in Vlissingen is zondagavond een drenkeling levend uit het water gehaald.


Medewerkers van een restaurant sloegen rond 19.35 uur alarm nadat zij hadden gezien dat er iemand te water was geraakt. Direct werden meerdere duikploegen, een tankautospuit en een hoogwerker van de brandweer opgeroepen. Ook twee ambulanceteams gingen met spoed ter plekke.

Een politie-eenheid was snel ter plekke en samen met omstanders wist men de drenkeling snel op het droge te krijgen. Via de steiger is de drenkeling naar één van de ambulances gebracht. De persoon is hierin vervolgens behandeld en met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

Omdat lange tijd onduidelijk was of de drenkeling alleen was, is vanaf de steigers het water van de Vissershaven afgezocht. Nadat niemand was aangetroffen en nadat meerdere personen hadden aangegeven dat de man alleen zou zijn geweest werd het zoeken rond 20.10 uur beëindigd. De brandweerduikers zijn niet meer te water gegaan.

Hoe de man precies in het water is beland, is overigens niet duidelijk.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (14-2-2018 om 19:11)
De jachthaven in Vlissingen is een gevaar op zich, men kukelt er zo van de rand! Wellicht voor de gemeente een goede overweging om deze te dempen en er bijvoorbeeld parkeerplaatsen van te maken of een ander ludiek plan. Met het Arsenaal zo ernaast moet het toch een kleine moeite zijn iets lucratief op te zetten. En anders meer terrasplekken voor deze heldhaftige Griek.
B van Geerse (12-2-2018 om 22:32)
De drenkeling heeft geluk gehad dat er zoveel bereidwillige mensen aan de kant stonden, ikzelf was ook ooggetuige van het hele gebeuren, maar een nat pak, daarvoor pas ik.
Stefan (12-2-2018 om 18:47)
Een bijzondere reddingsoperatie, meerdere mensen standby om elkaar te redden. Ik stond achteraf, maar was meer dan bereid om diegene te redden die als laatste het water in zou gaan. Helaas was Viktor te snel met het redden van de drenkeling, waarvoor hulde, uiteraard.
Ik (12-2-2018 om 16:32)
Ik was er ook bij, ik stond klaar om achter de mensen aan te springen die Viktor wilde redden die bezig was de drenkeling te redden.
P (12-2-2018 om 11:17)
Het is maar goed dat jullie niet zijn gesprongen zo te lezen, anders had Viktor nog meer te doen.
Saskia Verduin (11-2-2018 om 22:41)
Viktor uit het restaurant Poseidon heeft deze man gered. Ik wilde ook springen samen met mijn vriendin maar was laag water. Viktor was ons voor. Knap Viktor ben trots op je .....