Weerbericht:
Vrij zonnig, vanavond en morgen bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 52 km

Politieactie: Man ontvoerd en mishandeld

Toegevoegd: 11-02-2018, 21.43 uur
De politie zette een deel van de parkeerplaats bij de Zwanenburgseweg af.
De politie zette een deel van de parkeerplaats bij de Zwanenburgseweg af.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie-actie eerder vandaag in en rond het Vlissingse Nollebos draaide om het mishandelen, bedreigen en ontvoeren van een 20-jarige man. Het slachtoffer wist uiteindelijk te ontkomen en vier personen zijn aangehouden. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


Volgens de politie kwam rond 14.45 uur bij de meldkamer het bericht binnen dat een man uit de gemeente Vlissingen was mishandeld en onder bedreiging van een wapen in zijn auto is ontvoerd naar de parkeerplaats bij de Zwanenburgseweg in Vlissingen. De man wist te vluchten en belde de politie. Agenten troffen de man onder het bloed aan en brachten hem daarom eerst naar de huisartsenpost bij het Vlissingse ziekenhuis. Hierna werd hij meegenomen naar het politiebureau om aangifte te doen.

Op het bureau verklaarde het slachtoffer dat hij getuige was van een ruzie tussen twee mannen. Die vond plaats in de tuin van een woning aan de Sterkenburg, eveneens in Vlissingen. Bij de ruzie vielen volgens het slachtoffer rake klappen. De man zat in zijn auto te wachten op een vriend waarmee hij had afgesproken maar net toen deze was gearriveerd en de twee wilden wegrijden, kwamen de twee amokmakers en nog twee andere jonge mannen op het voertuig af.

“Onder bedreiging van een wapen werd het slachtoffer in zijn eigen auto meegenomen naar de parkeerplaats aan de Zwanenburgseweg te Vlissingen. Uiteindelijk lukte het hem om uit de auto te vluchten”, zo vertelt de politie. De belagers namen vervolgens eveneens benen en lieten de auto achter op de parkeerplaats. De vier verdachten konden een uur na de melding worden aangehouden in een woning aan de Sterkenburg. De vier zijn voor verhoor overgebracht naar het politiecellencomplex en daar voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

In de omgeving van de parkeerplaats is direct gestart met een sporenonderzoek. Hierbij is ook een diensthond ingezet. De auto van de man, een Ford Ka, is door bergingsbedrijf Kuzee meegenomen en naar een onderzoeksruimte van de politie gebracht. De afdeling Forensische Opsporing van de politie zal nader onderzoek doen bij het voertuig. In de tussentijd is de politie ook op zoek naar getuigen. Men zoekt specifiek naar mensen die rond 14.20 uur hebben staan kijken naar de ruzie in de Sterkenburg en naar mensen die de Ford Ka hebben zien rijden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nina (12-2-2018 om 13:10)
Vind het verhaal van slachtoffers dat de vechtende mannen hun zijn auto stapte heel erg ongeloofwaardig klinken. Er is vast meer aan de hand een uit de hand gelopen deal of zo iets
rittenburg (12-2-2018 om 10:22)
5 man in een Ford Ka? Dat trekt vast wel wat bekijks.......
Koos P. (12-2-2018 om 07:09)
Dus, 2 mannen hebben eerst slaande ruzie met elkaar om vervolgens samen een 2 andere mannen in hun auto te ontvoeren? Sterk verhaal, klinkt niet helemaal geloofwaardig.
Joop (11-2-2018 om 22:30)
WoW, wat een wildwesttafrelen..
Cookie-instellingen beheren