Man met cocaïne op zak gaat er vandoor

Toegevoegd: 12-02-2018, 08.37 uur - Update: 12-02-2018, 16.53 uur

De man kon na een korte achtervolging worden aangehouden.
De man kon na een korte achtervolging worden aangehouden.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht na een korte achtervolging in Middelburg een man aangehouden wegens het bezit van cocaïne en het mishandelen van een agent.

Even na middernacht zagen agenten door de wijk 't Zand een personenauto rijden waarvan de bestuurder ‘apart’ rijgedrag vertoonde: Hij gaf richting aan maar sloeg vervolgens niet af en negeerde gebodsborden. De politie hield de auto waarin de 21-jarige Middelburger zat aan het begin van de nacht staande.

Toen agenten het voertuig vervolgens bij de Piet Heinstraat controleerden roken zij een sterke lucht waarvan zij dachten dat deze wel eens van drugs afkomstig zou kunnen zijn. Volgens de bestuurder, een 21-jarige Litouwer zonder bekende woon- of verblijfplaats in Nederland, waren er geen drugs aanwezig in de auto. Hij gaf de agenten toestemming om zijn auto te doorzoeken. In de auto werden geen drugs aangetroffen.

De bijrijder van de Litouwer, een 21-jarige Middelburger, had echter spullen bij zich waardoor de agenten vermoedden dat er mogelijk een drugsdeal gaande was. Hij droeg o.a. meerdere telefoons, een geldbedrag in kleine coupures en een ‘grinder’ om softdrugs mee te vermalen bij zich.

“Nadat de bijrijder was verteld dat hij mee moest naar het politiebureau, ging hij er rennend vandoor. Na een korte achtervolging door een brandgang werd hij echter al gepakt”, zo vertelt de politie. De Middelburger zag wel kans om een agent met volle kracht tegen het bovenlichaam te trappen. De agent raakte hierdoor gewond.

Op de plek waar de Middelburger werd aangehouden vonden de agenten een pakketje met een kleine hoeveelheid cocaïne. De aangetroffen cocaïne is, net als de eerder genoemde goederen, in beslag genomen. De 21-jarige man uit Middelburg is overgebracht naar een cellencomplex waar hij maandag wordt gehoord. Hij wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Bij de man uit Litouwen werden geen verdovende middelen aangetroffen. Hij mocht na het onderzoek aan zijn kleding het bureau weer verlaten.

De agent die tegen zijn bovenlichaam is getrapt heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen en moet voorlopig rust houden. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte moet zich op 14 mei verantwoorden bij de politierechter.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750