Taakstraffen voor wietkwekerij Vlissingen

Toegevoegd: 12-02-2018, 16.33 uur

Taakstraffen voor wietkwekerij Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het hebben van een wietkwekerij in Vlissingen zijn maandag in Middelburg twee mannen veroordeeld tot een taakstraf.

De 45-jarige Tilburger E., van H. en de 43-jarige Vlissingen H. C. zetten de kwekerij op uit financiële nood. Toen de politie de kwekerij ontdekte stonden hier 149 hennepplanten.

De twee werden elk veroordeeld tot een taakstraf van 114 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Tegen beide mannen was 120 uur taakstraf en eveneens twee weken voorwaardelijk geëist.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissw (14-2-2018 om 13:25)
3 jaar cel en geen uitkering? En daar wordt de maatschappij beter van? Wat denk je dat het kost om mensen vast te zetten per dag? En waar denk je dat dat geld vandaan komt? Beetje beter nadenken volgende keer. Overigens vind ik de straffen in het verkeer ook belachelijk hoog hoor.
Henk Hopjes (13-2-2018 om 08:54)
@Albert: die vergelijking gaat niet op, alcohol in het verkeer (tot twee keer toe) is anders dan het hebben van hennepplanten, ook al zijn dit er 149. De kans dat een dronken persoon iemand doodrijdt is groter dan dat iemand zich doodblowt aan de wiet van bovenstaande veroordeelden. Overigens hoop ik wel dat de kwekerij niet brandgevaarlijk was, zoals bij sommigen dat is, want in dat geval vind ik dat het oordeel straffer had gemogen.
Albert (12-2-2018 om 18:01)
Hahaha en ik word 2 x gepakt met 0.8 promille alcohol zonder schade en ik krijg 1 jaar rijontzegging 2200 euro boete en 240 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijk !!!!!! Voor een klein beetje alcohol ( ook fout ) dus drugs is veel beter en veel lagere straffen ??? Hoeven ze ook niks terug te betalen ? Ik ken die persoon H en hij heeft geld zat maar maakt alles op aan drugs en vrouwen dus geen geldnood maar NIET willen werken dat is het ! 3 jaar cel zonder uitkering was mijn straf geweest als ik rechter was pfffff en alles terugbetalen !!!