Half jaar geëist voor overlast en mishandeling

Toegevoegd: 12-02-2018, 16.47 uur

Half jaar geëist voor overlast en mishandeling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 57-jarige I. G. uit de gemeente Schouwen-Duiveland is maandagochtend een gevangenisstraf van een half jaar waarvan drie maanden geëist voor belaging (stalking) en mishandeling.

De man, die niet bij de behandeling van zijn zaak aanwezig was omdat hij 'opstartproblemen' had, wordt ervan verdacht van 2007 tot en met medio 2014 zijn buren het leven zuur te hebben gemaakt door voor de nodige overlast te zorgen. Zo reed hij luid toeterend door het dorp, schreeuwde en schold hij met de nodige regelmaat, stak hij de middelvinger op en maakte hij op ettelijke manieren de nodige herrie.

Gesprekken en pogingen tot mediation hadden niets opgeleverd en aan onderzoeken door onder andere de reclassering en gedragsdeskundigen werkte hij niet mee. Wel gaf hij tijdens zijn voorarrest aan geholpen te willen worden, maar op het moment dat hij de deuren van zijn cel achter zich sloot, besloot hij dat toch mar niet te willen.

Volgens zijn raadsman waren het juist de bewoners van zijn buurtschap die het op zijn cliënt hadden gemunt. Hij verzocht dan ook de rechtbank om G. vrij te spreken. En voor wat betreft de mishandeling: G. had een dorpsbewoner niet met een plank geslagen, maar per ongeluk geraakt toen hij zich tegen de agressieve man verweerde. En dat was dus noodweer geweest. 

Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750