Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Flink wat hulpverleners op pad na valse melding

Toegevoegd: 19-02-2018, 10.36 uur - Update: 19-02-2018, 12.52 uur
De melder is volgens de politie nog niet achterhaald.
De melder is volgens de politie nog niet achterhaald.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - Flink wat hulpverleners zijn gisteren in touw geweest nadat via 112 een valse melding was gedaan over een incident in Goes.


Een tankautospuit en een ladderwagen van de brandweer werden rond 21.55 uur met spoed naar de Jacob Klaaijsenstraat gestuurd. Hier zou een binnenbrand woedden. In de bewuste straat bleek echter geen brand te zijn. In de tussentijd werd de ambulancedienst met spoed naar de Jacob Catsstraat gestuurd. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

De brandweerwagens gingen hierop ook naar de Jacob Catsstraat maar ook hier werd niets aangetroffen. De traumahelikopter, die inmiddels aanvliegend was, kon hierop terugkeren naar de basis. In totaal gingentwintig hulpverleners en tien burgerhulpverners voor niets op pad. De politie onderzoekt nog wie de valse melding precies heeft gedaan en of die kan worden vervolgd. Valse meldingen bij 112 kunnen namelijk een taakstraf of zelfs een gevangenisstraf opleveren.

De politie benadrukt op de website Vraaghetdepolitie.nl dat het doen van een valse melding of het plegen van 112-misbruik levensgevaarlijk is. ”Bedenk dat er altijd mensen zijn die écht hulp nodig hebben, omdat ze een hartstilstand hebben, hun huis in brand staat, of worden overvallen. Je moet er niet aan denken dat deze mensen 112 niet kunnen bereiken, omdat iemand anders een grap uithaalt”, aldus de politie.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (19-2-2018 om 19:07)
Vast iemand met een trauma en slechte jeugd, niet te hard zijn voor zo'n persoon, kunnen nog heel veel instanties geld aan verdienen. Leve onze huidige maatschappij.
Bumper; (19-2-2018 om 18:32)
vastzetten en de kosten laten betalen, of nog beter naam bekend maken dan wordt er gegarandeerd met hem afgerekend. dergelijke figuren hebben het recht niet om adem te halen. bumper:
ad van oorschot (19-2-2018 om 17:32)
iemand die een valse melding doet moeten ze vlink boeten ik weet voor een brandweer betaal je gemiddeld 15oo euro en voor een vallse melding voor een ambulance gouw 1000 euro denk het is wel op leven en dood als er een echte melding komt
wij arendskerkenaren (19-2-2018 om 15:53)
raare mensen ze begrijpen niet wat ze deze hulp verleners hiermee aan doen . voor t zelfde geld is er wel nood aan de man waarbij ze moeten assisteren ,iemand moeten redden , laten we hopen dat ze die valse melder vinden en goede straf op leggen , mensen ! hebt toch meer respeckt voor de hulpverleners . zelf ben ik een hulpverlener ik ben een bhv,er ! dus ik spreek uit ervaringen mensen met cardio problemen enz, oa reanimatie.s
Bram (19-2-2018 om 12:26)
Wat een achterlijke mensen lopen er rond dat je zo iets doet voor het zelfde geld is er ergens anders wel een leven op dood situatie en zijn er geen hulpdiensten in de buurt dat kan zo maar iemands leven kosten Als ze de dader vinden dan niks geen taakstraf maar gewoon richting torentijd En alle kosten verhalen op de dader
jacob (19-2-2018 om 11:45)
Gestoorden zal je altijd blijven houden, zij scheppen er plezier in om zulke meldingen te doen. Wordt de dader(s) opgespoord dan gewoon een tijdje vast zetten met betaling van de gemaakte kosten. En laat ze maar eens een tijdje op een trauma afdeling in de Randstad meelopen. Dit zijn bij voorbaat mislukkelingen in de maatschappij.
Cookie-instellingen beheren