Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 95 km

Man (19) opgepakt voor verboden wapenbezit

Toegevoegd: 19-02-2018, 15.30 uur
Man (19) opgepakt voor verboden wapenbezit
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Middelburg een 19-jarige man aangehouden voor verboden wapenbezit.


De man uit Ritthem werd rond 01.00 uur aangehouden nadat de taser was aangetroffen in zijn auto. Het voertuig stond volgens de politie hinderlijk geparkeerd bij de Bodenplaats in het centrum van de stad. Agenten die een onderzoek instelden bij de auto troffen eerst het stroomstootwapen aan. Hierna kwam de eigenaar van de auto samen met een andere man aangelopen.

Bij nader onderzoek bleek de 19-jarige ook nog een zogeheten lifehammer bij zich te dragen tussen zijn kleding. Omdat deze noodhamer gebruikt zou kunnen worden om mee te dreigen of om als wapen te gebruiken, was het volgens de politie niet toegestaan deze op deze wijze in het bezit te hebben. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De officier van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten tot een strafbeschikking van 600 euro: 500 euro voor het bezit van de taser en 100 euro voor het dragen van de lifehammer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren