Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 79 km

Weduwe alsnog vrijgesproken van gifmoord

Toegevoegd: 20-02-2018, 14.24 uur
De weduwe is vrijgesproken door het gerechtshof Den Haag.
De weduwe is vrijgesproken door het gerechtshof Den Haag.
© Foto: Tim Koster
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De vrouw die er van werd verdacht in maart 2009 haar echtgenoot om het leven te hebben gebracht in Kattendijke is vrijgesproken. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag bepaald.


In eerste instantie leek het te gaan om een natuurlijke dood. Maar al snel kwam er nieuwe informatie binnen waardoor de echtgenote als verdachte in beeld kwam en het vermoeden ontstond dat het slachtoffer door haar zou zijn vergiftigd. Deskundigen hebben daarna vastgesteld dat het overlijden van het slachtoffer kan worden verklaard door een hoge concentratie ‘minoxidil' in het lichaam: een haargroeimiddel.

In de visie van het Openbaar Ministerie was het slachtoffer overleden ten gevolge van vergiftiging en was er sprake van een vooropgezet plan. De rechtbank in Middelburg had de vrouw eerder al vrijgesproken. Het gerechtshof Den Bosch veroordeelde de vrouw later tot zeven jaar gevangenisstraf. In 2015 bepaalde de Hoge Raad echter dat de zaak moest worden overgedaan, omdat de motivering van de uitspraak van het hof in Den Bosch te kort schoot.

Het gerechtshof Den Haag stelt nu vast dat, hoewel er belastende omstandigheden waren voor de vrouw, er toch te veel ruimte is voor twijfel en dat zij daarom moet worden vrijgesproken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JR (22-2-2018 om 15:08)
Nogal een verschil 7 jaar of niets! ik snap dat je niet iemand zonder bewijs vast kan zetten. maar proces moet dan gewoon verder gaan tot schuld of onschuld bewezen is.
Willem de Ollander (20-2-2018 om 19:55)
In de liefde is er niets beter dan een Russische vrouw, daar begin ik mee. Als een Rus zich tegen je keert wees dan op je hoede. De schelde is ook niet als de Wolga. Echter,er is veel onderzoek gedaan en het bewijs is te dun. Op afstand een oordeel vellen is gemakkelijk maar wie iets beweerd moet het kunnen bewijzen. Liebe Frau,gute reise.
Zeeuw (20-2-2018 om 17:26)
Dus als het te moeilijk wordt dan spreek je iemand maar vrij? Geloof geen reet van die vrouw.
Lies (20-2-2018 om 14:45)
O, wat erg!
goesenaar (20-2-2018 om 14:42)
en terecht..hij verdiende je niet.veel geluk verder.
Cookie-instellingen beheren