Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man met zak hennep in auto Biervliet

Toegevoegd: 20-02-2018, 17.14 uur - Update: 20-02-2018, 17.18 uur
Man met zak hennep in auto Biervliet
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BIERVLIET - Een 27-jarige man uit Breskens is maandagmiddag op de Hoofdplaatseweg in Biervliet aangehouden nadat in zijn auto een zak met hennep was gevonden. Dat gebeurde nadat hij was betrapt op een snelheidsovertreding.


Een surveillerende agent zag de auto rond 16.25 uur met hoge snelheid naderen op de N61. Hij zette de achtervolging in en constateerde dat de automobilist rond de 110 kilometer per uur reed waar 80 kilometer per uur de limiet is.

De man werd staande gehouden op de Hoofdplaatseweg. De agent merkte een sterke hennepgeur op en na de vraag of de bestuurder verdovende middelen bij zich had, kwam er een gripzakje met hennep te voorschijn.

“In het zakje zat zo'n 1,4 gram hennep. Omdat deze hoeveelheid onmogelijk zo’n sterke lucht kon verspreiden, werd de vraag nog een keer herhaald. De verdachte werd duidelijk steeds zenuwachtiger en aan de bijrijderskant van de auto bleek een zak met 111 gram hennep te liggen.”

De bestuurder is als verdachte aangehouden en voor verhoor en verder onderzoek meegenomen naar het politiecellencomplex. Een doorzoeking in de woning van de verdachte leverde nog een flinke hoeveelheid hennep en geld op. Dit alles is in beslag genomen. De man zit nog vast en heeft van het Openbaar Ministerie een strafbeschikking van 400 euro gekregen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren