Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

Duo vrijgesproken van mensenhandel

Toegevoegd: 22-02-2018, 20.10 uur
Duo vrijgesproken van mensenhandel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag zowel de 25-jarige B. D. uit Goes als zijn maat, de 22-jarige J. K. vrijgesproken van mensenhandel. Tegen D. was dertig maanden cel gevorderd. Tegen K. was al vrijspraak gevraagd.


Wel werd K. tot zes maanden cel plus nog eens drie maanden voorwaardelijk plus 1500 euro schadevergoeding veroordeeld, omdat hij een meisje, dat in zijn ogen ongehoorzaam was zo hard sloeg, dat zij een gebroken kaak opliep.

Overigens had de officier van justitie voor die mishandeling de rechtbank verzocht K. de zogeheten ISD-maatregel op te leggen, maar dat bleek in dit geval juridisch niet mogelijk. Volgens de rechtbank kon in de zaak van de beide Goesenaren niet in voldoende mate worden aangetoond dat zij twee jonge vrouwen, waarvan één minderjarig, hadden aangezet tot prostitutie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (26-2-2018 om 20:58)
Mensen hebben jullie er al eens bij stil gestaan dat de politie ook fouten kan maken en graag wil scoren voor de cijfertjes voor de opgeloste zaken. Fijn dat we rechters hebben die objectief waarnemen en oordelen.
Jan (23-2-2018 om 09:26)
En dit ga maar gewoon door ? Je gaat je eigen afvragen of de rechters daad werkelijk bij de les zijn of blijven of slapen hen , die gasten zien gemakkelijk geld en zullen nooit stoppen en schrijnen niet om weer een ander meisje/vrouw te mishandelen of in de prostitutie te laten werken. Prostitutie zal en mag je niet stoppen, maar dan vrouwen zelf deze keuze laten maken maar niet gedwongen , respect voor deze vrouwen die hebben gekozen voor dit beroep
ger (23-2-2018 om 07:34)
en zo komen 2 schoften weer in de maatschappij en kunnen ze lekker doorgaan met hun vrouw onvriendelijk praktijken. jammer dat het zgn "rechtssysteem" meestal in het voordeel is van rotlui....
AntiGSM (22-2-2018 om 20:26)
Weer het bewijs: in Nederland mag bijna alles als je maar niet te hard rijdt! Dan ontloop je je straf niet, bij alle andere zaken krijg je gewoon ruime korting en vrijspraak! Ga zo door, we gaan er dagelijks op vooruit!
Cookie-instellingen beheren