Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 40 km

Celstraf voor overlastgever Noordgouwe

Toegevoegd: 26-02-2018, 19.44 uur - Update: 27-02-2018, 09.35 uur
Celstraf voor overlastgever Noordgouwe
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 57-jarige I. G. uit Noordgouwe, die enkele jaren geleden het leven van de inwoners van het dorp grondig wist te verpesten door voor de nodige overlast te zorgen, is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot drie maanden cel plus nog eens drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.


Het Openbaar Ministerie (OM) had naast de opgelegde straf de reguliere proeftijd van twee jaar gevorderd. Dat G. onder toezicht van de reclassering zou moeten komen te staan en moest worden geholpen, boezemt de rechtbank weinig vertrouwen in. Dit gezien eerdere ervaringen en G's onwil om mee te werken. De rechtbank heeft besloten dit dan ook niet op te leggen.

In haar vonnis stelt de rechtbank dat G. het woongenot en de levenssfeer van zijn mede-dorpsbewoners ernstig heeft aangetast en verantwoordelijk is voor gevoelens van onrust, onveiligheid, stress en onrust. De rechtbank gaf aan dat R. zich vooral slachtoffer voelt. Volgens de rechtbank is er echter geen sprake van een hetze tegen G., zoals zijn raadsman had aangevoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren