Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
76 files van totaal 294 km

Rotterdammers opgepakt na inbraak

Toegevoegd: 27-02-2018, 09.21 uur
Rotterdammers opgepakt na inbraak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WAARDE - De politie heeft vannacht op de A58 bij Waarde twee mannen aangehouden die vermoedelijk verantwoordelijk zijn geweest voor een inbraak bij een bedrijf in Ritthem.


Surveillerende agenten reden vannacht over de Europaweg Noord in Ritthem toen hen met hoge snelheid een bestelbusje tegemoet kwam. De agenten hadden nog net de gelegenheid om het kenteken te lezen, daarna was het busje al uit het zicht verdwenen.

Kort hierna kwam bij de politiemeldkamer informatie binnen dat zojuist twee mannen waren overlopen bij een bedrijfsinbraak aan de Denemarkenweg in Ritthem. Douaniers waren al ter plekke en de politieagenten hebben zich door hen laten bijpraten. Na de inbraak zou een bestelbusje zijn weggereden waarvan de omschrijving overeen kwam met het busje dat de surveillerende agenten hadden zien rijden.

Een getuige verklaarde dat hij het busje in de richting van Goes had zien rijden over de A58 en even later wisten agenten het busje te lokaliseren op de snelweg bij Waarde. De twee inzittenden, een 34-jarige en een 23-jarige Rotterdammer, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zitten ze nog vast. Hun betrokkenheid bij de inbraak zal dinsdag verder onderzocht worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren