Weerbericht:
In het oosten af en toe regen, langs de westkust enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Forse schade bij schoorsteenbrand Noordgouwe

Toegevoegd: 27-02-2018, 23.16 uur
Door: Manfred Berrevoets

NOORDGOUWE - Een woning aan de Hanenweg in Noordgouwe heeft vanavond forse schade opgelopen door een schoonsteenbrand.


De brand brak uit om 21.45 uur en sloeg korte tijd uit de nok van het pand. De brandweer heeft twee blusvoertuigen en een ladderwagen ingezet. De bewoners van de vrijstaande woning hebben geen gevaar gelopen.

Het vuur woedde tussen het dakbeschot en houten betimmering. Om die te kunnen slopen is een hulpverleningsvoertuig opgeroepen. Om 22.40 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven en begon het nablussen.

Er is forse schade aan de zolderverdieping, op de onderliggende verdieping is rook- en waterschade. De hulp van de stichting Salvage is ingeroepen om de bewoners te helpen bij de afhandeling van de schade. De gemeente Schouwen-Duiveland is ter plaatse om te strooien tegen de gladheid die daar is ontstaan door het bluswater dat is gebruikt bij de bestrijding van de brand.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750