Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 246 km

Aanhoudingen na vondst 22 kilo cocaïne

Toegevoegd: 28-02-2018, 19.29 uur
Er zijn twee mannen aangehouden.
Er zijn twee mannen aangehouden.
© Foto: Politie
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Politie en Douane hebben afgelopen zondag in een bestelauto in de Bijleveldhaven in Vlissingen 22 kilo cocaïne in beslag genomen. Daarbij zijn twee mannen aangehouden.


Op basis van informatie afkomstig van het informatiecentrum van de Samenwerkingsovereenkomst ZW-Nederland (SOZ) controleerden douane en medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een bestelauto met twee inzittenden.

Eén van de inzittenden was kort daarvoor aan boord van een in de haven gemeerd schip geweest. Bij controle van de wagen ontdekte de Douane 19 pakketten cocaïne. De inzittenden, een 26-jarige Nederlander en een 30-jarige man met de Colombiaanse nationaliteit, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden.

Na verder onderzoek werd in de nacht van zondag op maandag nog een 37-jarige man uit Middelharnis aangehouden en bij doorzoekingen van twee panden in Middelharnis zijn twee hennepkwekerijen aangetroffen. Verder zijn administratie, computers en een luchtdrukwapen in beslag genomen.

De verdachten zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat ze twee weken langer in voorlopige hechtenis blijven. Het vervolgonderzoek zal worden uitgevoerd door het HARC-team van het SOZ.

Binnen de Samenwerkingsovereenkomst ZW-Nederland (SOZ) werken openbaar ministerie, politie, Douane en Koninklijke Marechaussee samen in de bestrijding van nautisch/maritiem gerelateerde criminaliteit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (1-3-2018 om 17:10)
@ger Had jij er nu last van dan ?
ger (1-3-2018 om 09:07)
laat die 2 maar lekker hun eigen 22 kg opmaken dan heb je er nooit geen last meer van.....
Cookie-instellingen beheren