Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 270 km

Scheur in schip na botsing met paal

Toegevoegd: 01-03-2018, 11.46 uur - Update: 01-03-2018, 14.37 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Het zeeschip Avalon is vanmorgen op het Kanaal Gent Terneuzen bij Terneuzen in botsing gekomen met een paal.


De aanvaring vond rond 10.00 uur plaats. Volgens het Team Verkeerspecialisten van de Landelijke Eenheid heeft het schip vermoedelijk door de harde wind de kade en een paal geraakt. Hierdoor is het schip flink beschadigd geraakt. Door de aanvaring ontstond een grote scheur en liep er een ballasttank deels leeg waardoor het schip scheef viel.

Een bergingsberdrijf heeft het schip vervolgens verplaatst naar de kade langs de Rijksweg Terneuzen - Sas van Gent. Er is voor zover bekend geen hinder voor de scheepvaart geweest.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (1-6-2018 om 14:07)
als die paal die uitstekels niet had en gewoon rond was geweest was dit schip nog dicht foutje bedankt in dit geval
Geert (2-3-2018 om 18:00)
Chapo naar de kapitein. Uit eigen ervaring (13 jaar gevaard op een koopvaardijschip) kan ik je vertellen dat varen met zo een storm en rukwinden dergelijk gevaar met zich meebrengt. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.
Cookie-instellingen beheren