Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Directeur Axels administratiekantoor opgepakt

Toegevoegd: 02-03-2018, 15.56 uur
Directeur Axels administratiekantoor opgepakt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft dinsdag een 71-jarige man gehoord en aangehouden voor zijn aandeel in een grote fraudezaak. De man was directeur van een inmiddels failliet verklaard administratiekantoor in Axel en wordt verdacht van oplichting en verduistering.


De recherche heeft een jaar onderzoek gedaan naar de handelingen van de verdachte en zijn administratiekantoor. De directeur zou zich hebben beziggehouden met zogenaamde Ponzifraude. Dit is een methode om mensen op te lichten door een belegging aan te bieden waarbij de uitbetaalde rendementsgelden deels worden gefinancierd uit de inleg van nieuwe klanten. De oplichter biedt een rendement aan dat hoger ligt dan bij banken en spiegelt zijn slachtoffers een laag risico voor.

Tussen 2007 en 2016 heeft het administratiekantoor van ten minste 21 particulieren gelden aangetrokken om hiermee tegen een hoog rendement te kunnen werken. De slachtoffers hebben te goeder trouw hun spaargeld ingelegd in de hoop hiermee een hogere opbrengst binnen te halen dan bij reguliere banken en beleggingsfondsen. Het gaat om ongeveer twee miljoen euro in totaal.

"Uiteindelijk rendeerden de ingelegde gelden niet en zijn bovendien in rook opgegaan. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte het geld heeft gebruikt om de negatieve bedrijfsresultaten en andere tegenvallers van zijn bedrijven te financieren. De ingelegde twee miljoen euro waren echter niet toereikend om de financiële gaten van zijn bedrijven te dichten. Het gevolg is dat de directeur en zijn bedrijven in de zomer van 2016 persoonlijk en zakelijk failliet zijn verklaard", aldus de politie.

​De recherche heeft de verdachte op het bureau uitgenodigd om een verklaring af te leggen. Hij is dinsdag aangehouden en heeft twee dagen in voorlopige hechtenis doorgebracht. Te zijner tijd zal de man zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn daden. In afwachting hiervan mag hij de tussenliggende tijd thuis doorbrengen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren