Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken bestuurder plast in cel

Toegevoegd: 03-03-2018, 15.16 uur
Dronken bestuurder plast in cel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

AXEL - Afgelopen nacht is een 29–jarige man uit de gemeente Borsele op de Sasweg in Axel aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Surveillerende agenten zien de verdachte omstreeks 02.35 uur met zijn voertuig op de Buthdijk rijden. Besloten wordt de bestuurder te controleren op alcoholgebruik. Deze denkt kennelijk ‘weg wezen’ en rijdt met een rap tempo voor het politievoertuig uit. Kort daarop krijgt de man een stopteken en zet hij zijn personenauto stil op de Sasweg.

De man stapt uit en begint gelijk van zijn neus te maken en wil de zaak ter plekke regelen met de agenten en biedt hen geld aan. Zijns inziens kan zijn rijbewijs niet ingenomen worden en moeten de agenten hem laten gaan. Uiteraard kan de man het niet op een akkoordje gooien en wordt bij hem een blaastest afgenomen. De uitslag is dat hij teveel gedronken heeft en een aanhouding volgt.

Op het bureau weigert de man mee te werken aan een ademanalyse. Diverse malen krijgen de agenten beledigingen naar hun hoofd geslingerd. Echter, bij een ernstige verdenking kan ook zonder ademanalyse het rijbewijs ingevorderd worden.

Terwijl het proces-verbaal wordt opgemaakt, gebruikt de verdachte zijn cel uit protest als openbaar toilet. De rekening van de schoonmaakkosten valt binnenkort op de mat bij de vervuiler. Het dossier is ingezonden naar het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). Nadat alle administratie is afgerond mocht de man weer naar huis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (6-3-2018 om 20:12)
Vergeet vooral niet WvSr Art. 177, lid 1 toe te passen...
John (5-3-2018 om 11:43)
Wat een ontzettend sneu figuur ben je dan. Als kind vast een opstandige janker geweest. Alle kosten laten betalen en een tijdje niet rijden met daarbovenop 20 uur taakstraf zijnde het schoonmaken van toiletten, resultaat van wildplassers enz...
Jan (3-3-2018 om 18:19)
Gewoon de zeik met zijn eigen t-shirt op laten dweilen ,en dan weer aan laten trekken dan weet hij volgende keer hoe het ruikt als hij ooit nog eens wilt doen .
Bumper; (3-3-2018 om 16:00)
laat hem zelf zijn eigen zeik opruimen onder toezicht zodat het goed gedaan wordt, daarnaast oftewel de boete voor die vervuiling meteen contant afrekenen of zijn auto in beslag nemen tot er is betaald, wedden dat de factuur snel voldaan is. en natuurlijk los van zijn alcohol gebruik, dat is een andere zaak. maar slim is hij wel, moet je vooral doen , een grote tetter opzetten tegen de politie, het zegt genoeg over zijn IQ. Bumper;
Cookie-instellingen beheren