Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Veel meldingen gesprongen waterleidingen

Toegevoegd: 05-03-2018, 12.57 uur - Update: 05-03-2018, 16.39 uur
De brandweer bij de Willem Barentszstraat in Goes.
De brandweer bij de Willem Barentszstraat in Goes.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Verschillende brandweerploegen zijn zondag ingezet nadat waterleidingen waren gesprongen, vermoedelijk als gevolg van de temperatuurswisselingen de afgelopen dagen.


In Goes werd rond 22.05 uur bij de Willem Barentszstraat een waterlekkage gemeld bij een woning (foto). Bij café 't Klompekopt aan de 's-Heerenhoeksedijk in Ovezande bleek rond 19.25 uur ook een waterleiding gesprongen te zijn. De brandweer heeft de hoofdkraan dichtgedraaid en hierna is men terugkeerd naar de kazerne.

In Axel werd de brandweer rond 14.00 uur ingezet bij de Kaaiwal. In Westdorpe was een uur eerder hulp nodig voor een melding van wateroverlast bij een pand aan de Graafjansdijk B. Bij de melding in Axel was sprake van een onbewoond pand waarin een waterleiding was gesprongen. Nadat de hoofdafsluiter was dichtgedraaid is de brandweer teruggekeerd naar de kazerne.

Bij de Sint Jorisdoelen aan de Balans in Middelburg werden rond 11.50 uur de brandweervrijwilligers van de post Rooseveltlaan ingezet nadat was ontdekt dat een waterleiding was gescheurd. In het monumentale pand was hierdoor flink wat water komen te staan.

's Ochtends was rond 06.50 uur ook al een melding van wateroverlast bij een woning aan de Noordweg in Sint-Philipsland. Uit de woning liep water de weg op en ook was zichtbaar dat er in de woning een lekkage was. Er was niemand thuis en nadat de politie toestemming had gegeven voor het betreden van de woning is de hoofdkraan dichtgezet.

In Breskens was het zaterdag rond 22.10 uur raak in de Ringlaan. Hier was een toevoerleiding in een kelder gesprongen waardoor deze vol water was komen te staan. Omdat het niet lukte om de afsluiter dicht te zetten heeft Enduris het water vanaf de aansluiting in de straat afgesloten. Tot slot was de brandweer eerder op de dag ook al nodig bij een lekkage aan de Nieuwstraat in Koewacht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren