Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 278 km

Kettingbotsing A58 door overstekende puppy

Toegevoegd: 06-03-2018, 20.49 uur
Bij het ongeluk waren zeker zeven voertuigen betrokken.
Bij het ongeluk waren zeker zeven voertuigen betrokken.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De kettingbotsing dinsdagmiddag op de A58 tussen Goes en Kapelle kwam door een overstekend hondje. Dat zegt de politie.


Volgens de politie gingen weggebruikers hard op de rem toen een puppy plotseling de snelweg overstak. Het dier raakte voor zover bekend niet gewond. Wel is de pup voor de zekerheid naar een dierenarts gebracht.

Bij het ongeluk waren zeker zeven voertuigen betrokken. Twee daarvan moesten worden getakeld. De ambulancedienst onderzocht twee personen. Eén daarvan moest mee naar het ziekenhuis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Albert (7-3-2018 om 10:25)
Het is zelfs VERBODEN om te remmen voor dieren in gevaarlijke situaties.. Staat in de verkeerswet en het word ook met rijlessen geleerd NOOIT zomaar remmen voor een dier.. Beter dode hond kat of eend dan mensen.. Dit kost nu tonnen misschien zelfs miljoen aan opruimkosten schade e.d... Dan was een dode pup van 50 euro heel wat minder leed geweest.. Ik hoop de automobilist die remde flinke straf krijgt !
Martin (7-3-2018 om 09:32)
Wanneer je plots iets over ziet steken op de weg rem je. Dat is puur een reflex of dit nou slim is of niet. Het is sowieso de vraag of niet remmen een andere afloop had gehad. Met 120 over een hond rijd tenslotte net even anders dan over een vlakke weg. Dat je voldoende afstand moet houden is ook helemaal waar. Dat dit niet altijd gebeurd is ook helemaal waar. Aan de andere kant wie houd er hiermee rekening met een plots overstekende hond op een snelweg? Uiteindelijk is het allemaal de schuld van de hond... had die niet zo nodig de weg moeten oversteken was er sowieso niks gebeurd, maar ga dat een hond eens wijs maken.
John (7-3-2018 om 08:36)
@Zeeuw. Ik zou ook remmen voor een overstekend dier, het is een levend wezen. Maar dan zouden we dus ook niet moeten stoppen als er om wat voor rede dan ook jou ineens de snelweg lopend over zien gaan. Kun je me even een foto van jezelf sturen want dan weet ik dat ik gewoon door mag rijden van je.
Zeeuw2 (7-3-2018 om 07:05)
Natuurlijk rem je, doe je voor een mens ook. Afstand houden, dan is er niks aan de hand. Maar dat doen de meeste niet, want haast haast haast, zogenaamd.
Bep (7-3-2018 om 05:43)
Idd voldoende ruimte . En ook remmen . Heel goed. Bij voldoende afstand had men niet op elkaar geknald. Stomme Zeeuw om dat te schrijven. Maar prima rijbewijzen afpakken van die bumper klevers. Prima.
chuckles (6-3-2018 om 22:31)
idd het toverwoord afstand maar dat gaat nu eenmaal niet in dit land
Cookie-instellingen beheren