Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
98 files van totaal 361 km

Vermoedelijke inbrekers Lewedorp opgepakt

Toegevoegd: 07-03-2018, 10.34 uur
Vermoedelijke inbrekers Lewedorp opgepakt
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

LEWEDORP - De politie heeft vannacht twee mannen aangehouden na een melding van een verdachte situatie in Lewedorp. Er bleek daadwerkelijk te zijn ingebroken.


Een inwoner van het dorp belde tegen middernacht de politie omdat hij een auto met Pools kenteken geparkeerd zag staan in een groenstrook. Agenten constateerden ter plekke dat de wagen op een vreemde manier geparkeerd stond. Politiemannen zetten de auto klem door er strak voor en achter te parkeren. Hierna gingen ze op zoek naar de inzittende(n).

Tijdens hun zoektocht werden ze aangesproken door een getuige die ter hoogte van de Toldijk lichtjes had zien schijnen. Zijn honden waren aangeslagen bij één van de bosjes die hij was gepasseerd. Op de aangewezen plek troffen de politieagenten twee Poolse mannen aan. Het bleek te gaan om de inzittenden van de aangetroffen auto.

Eén van de twee had geen identiteitsbewijs bij zich. Wel had hij een busje pepperspray bij zich en daarom werd deze 21-jarige Pool aangehouden voor verboden wapenbezit. Nadat bleek dat er daadwerkelijk in een pand was ingebroken, werd ook de andere man opgepakt. In de tussentijd had een hondengeleider met zijn speurhond namelijk allerlei zaken aangetroffen die te herleiden waren tot de twee mannen.

De Polen hadden volgens de politie ook geen plausibele verklaring voor hun aanwezigheid in Lewedorp. De beide mannen zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en zitten daar nog vast. Later vandaag worden de twee gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij de inbraak. Vandaag wordt ook nog een buurtonderzoek gehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dellon (21-5-2018 om 15:36)
veel moeite voorgedaan om ze te pakken te krygen .Auto in beslag nemen !! Een dag in cel zitten en morgen weer beginnen met inbraken.Detraf die ze krygen kost minder moeite Helaas doet me pijn als burger
Willem de Ollander (23-3-2018 om 22:40)
Dicht die grenzen. Controle !!!!!!! Wie bent u? Waar komt u vandaan? waar gaat u heen? Wat is uw bagage en of wat is uw boodschap? Een land wat zijn grenzen niet dicht houd gaat naar de donder. Als de rotvent al opgesloten wordt ,wie draait dan voor de kosten op? Wij die wel werken. Nederland is ziek.
Droge, Joop (8-3-2018 om 07:12)
Importzeeuw, Ik ben het roerend eens met u, gewoon afhakken en dan laten leeglopen, vastzetten is vakantie en boetes worden toch niet betaald. Liefst straf openbaar uitvoeren op marktdag net zoals 400 jaar geleden, kost niks en levert alles op....ons Zeeuwen benne zuunig toch?
Importzeeuw (7-3-2018 om 16:39)
Net als vroeger, klauwtjes afhakken.Anders doen ze het morgen weer.
Fabiola (7-3-2018 om 16:34)
"Go Barrichello Go"
ton (7-3-2018 om 13:00)
Een flinke prent geven, een maand of 3 in de bak en dan het land uitflikkeren.
Cookie-instellingen beheren