Drugslab in huisje vakantiepark Kamperland

Toegevoegd: 08-03-2018, 16.17 uur

Drugslab in huisje vakantiepark Kamperland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Op een vakantiepark in Kamperland is dinsdagavond in een woning een drugslab aangetroffen. Er zijn vier arrestaties verricht.

Het laboratorium werd aangetroffen naar aanleiding van een onderzoek van de Dienst Regionale Recherche van de Eenheid Den Haag. Het onderzoek startte met informatie van de Belgische autoriteiten. Volgens hen zou een 39-jarige verdachte meerdere malen chemicaliën, geschikt voor de productie van synthetische drugs, hebben afgenomen bij een Belgische groothandel.

Agenten zagen dat de man dinsdag opnieuw chemicaliën kocht en volgden hem naar het huisje op het vakantiepark. Er werd een inval gedaan en hierbij werd het drugslab aangetroffen. Agenten hielden in de woning vier verdachten aan. Het gaat om mannen van 30 en 40 jaar uit Den Haag, een 39-jarige Delftenaar en een 22-jarige vrouw uit Den Haag.

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) ontmantelde het lab en alle materialen werden in beslag genomen. Bij het vakantiehuisje werden drie voertuigen, waaronder ook een bestelbusje met ruim 750 liter chemicaliën, in beslag genomen. Ook in Delft werd nog een bestelauto in beslag genomen. Ook in dit voertuig troffen agenten een grote hoeveelheid chemicaliën aan.

De vier zitten nog vast en worden vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Het onderzoek loopt nog.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (9-3-2018 om 10:27)
Hoe kan zo iets op een vakantiepark. Is er dan niemand die dit heeft gezien?
ger (8-3-2018 om 16:33)
het tuig goed onvriendelijk uit horen of ze ook verantwoordelijk zijn voor al die illegale dumps van rotzooi.... daarna lekker hun eigen zooi een dagje voeren dan zijn we er ook vanaf...